Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

forte forte turpina diskusijas par Hermaņa teātri

Easyget.lv, 30.01.2014. 14:55

31. janvārī un 1. februārī Rīga 2014 kultūras portālā www.riga2014.org tiešraidē tiks straumētas sarunas par Alvja Hermaņa teātri.
forte forte turpina diskusijas par Hermaņa teātri

Ar Vīnes Pilsētas teātra izrādi „Tēvi” šonedēļ turpinās Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums - laikmetīgā teātra programma forte forte. Izrādē “Tēvi” piedalās aktieri Gundars Āboliņš, Juris Baratinskis un Olivers Stokovskis. Izrādes notiks Rīgas kinostudijā 31. janvārī un 1. februārī plkst. 19:00.

Paralēli izrādēm notiks arī divas sarunas, kurās piedalīsies teātra festivālu un namu vadītāji, teātra zinātnieki, kritiķi, dramaturgi, aktieri un scenogrāfi no dažādām Eiropas valstīm, kuri ir pētījuši Alvja Hermaņa teātri vai piedalījušies tā radīšanā. 1.februārī plkst.10.00 būs skatāma arī Ginta Grūbes saruna ar Alvi Hermani.

Tiešraides www.riga2014.org būs skatāmas piektdien, 31.janvārī, no plkst.11:00 līdz 16:00 un sestdien, 1.februārī, no plkst.10:00 līdz 17:30 un tās būs pieejamas latviešu, vācu un angļu valodās.

Piektdien, 31.janvārī

11:00-13:00
Konteksts. Piedalās teātra festivāla Spielart direktors Tilmans Broszats (Minhene), teātra zinātniece Valda Čakare (Rīga), Lietuvas Nacionālā teātra direktors Audronis Ļuga (Viļņa), dramaturģe un teātra pētniece Margerita Mauro (Londona). Sarunu vada Zane Kreicberga.

14:00-16:00
Teorija. Piedalās teātra zinātnieks, Rohemptonas universitātes profesors Džo Kellehers (Londona), žurnāla Theatermaker galvenais redaktors Konstants Meijers (Amsterdama), teātra kritiķis Normunds Naumanis (Rīga), teātra zinātniece un kritiķe Kalina Stefanova (Sofija). Sarunu vada Toms Treibergs.

Sestdien, 1. februārī

10:00-11:00
Alvis Hermanis sarunā ar Gintu Grūbi

11:00-13:00
Aktieris. Piedalās aktieri Gundars Āboliņš (Rīga), Markus Jons (Hamburga), Martins Reinke (Ķelne), Olivers Stokovskis (Vīne). Sarunu vada Matiass Knolls.

14:00-16:00
Stāsts. Piedalās teātra biennāles Neue Stucke aus Europa direktore Anna Marī Arioli (Vīsbādene), JRT aktieris Vilis Daudziņš (Rīga), Vīnes Burgteātra dramaturgs Andreass Erdmans (Vīne), Residenztheater dramaturgs Gotss Leinvēbers (Minhene). Sarunu vada Ilmārs Šlāpins.

16:00-17:30
Telpa. Piedalās scenogrāfes Monika Pormale (Rīga), Kristīne Jurjāne (Rīga), video māksliniece Ineta Sipunova (Rīga). Sarunu vada Edite Tišheizere.

Sarunas par Hermaņa teātri norisinās Eiropas kultūras galvaspilsētas laikmetīgā teātra programmas forte forte ietvaros. Tā ir Eiropas nozīmīgāko režisoru izrāžu sērija gada garumā. Pirmā forte forte nedēļa veltīta režisoram Alvim Hermanim, otrā nedēļa norisināsies no 15. līdz 23. martam un būs veltīta beļģu režisoram Janam Lauversam un Needcompany.

Atgādinām, ka 28. javārī kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvoja Ginta Grūbes dokumentālā filma “Vairāk nekā dzīve” par Alvi Hermani.

Foto: Režisors Alvis Hermanis. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV