Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Uzņem kinofilmu par auniņa Šona piedzīvojumiem

Easyget.lv, 31.01.2014. 09:18

Godalgotā animācijas filmu studija “Aardman Animations Ltd.” uzsākusi “Auniņa Šona” (“Shaun The Sheep”) pilnmetrāžas filmas veidošanu.
Uzņem kinofilmu par auniņa Šona piedzīvojumiem

Studija “Aardman”, kuras paspārnē tapis populārais TV seriāls “Voless un Gromits” (“Wallace & Gromit”), kinolentes “Aizskalotais” (“Flushed Away”), “Vistu dumpis” (“Chicken Run”), “Pirāti!” (“The Pirates! Band of Misfits”) un citi darbi, un kompānija “Studiocanal” informē, ka filmēšanas darbi ir uzsākti 30.janvārī Bristolē, Lielbritānijā, bet kinoteātros “Auniņa Šona” filma iznāks 2015.gadā. Auniņa Šona varonis savu pirmo uznācienu uz ekrāniem piedzīvoja “Volesa un Gromita” epizodē 1995.gadā, saņemot ASV Kinoakadēmijas “Oscar” balvu labākās animācijas īsfilmas kategorijā. Animācijas seriāls par apķērīgā un nevaldāmā auniņa Šona, viņa ganāmpulka un aitu suņa Bitcera piedzīvojumiem ir izrādīts 170 valstīs. Seriāls demonstrēts arī Latvijas telekanālos, kā arī latviešu valodā ir publicētas vairākās grāmatas par viņa nedarbiem. Animācijas seriāls saņēmis vairākas godalgas, tostarp uzvaras Anesī un Ņujorkas bērnu filmu festivālos.

Topošā kinofilma būs jautrs stāsts par auniņa Šona un viņa draugu piedzīvojumiem lielpilsētā, uz kurieni viņi visi dodas, jo Šona kārtējā nedarba rezultātā fermas saimnieks ir iekūlies pamatīgā ķezā. Īpaši šim paziņojumam un filmēšanas sākumam par godu studija “Aardman” ir radījusi pirmo attēlu ar filmas centrālajām zvaigznēm “uzņemšanas laukumā”.

Oficiālais “Auniņa Šona” YouTube kanāls:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV