Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Pērnavas ledus festivāla 2014 tēma - mūzika

Easyget.lv, 31.01.2014. 10:42

No 15. līdz 24. februārim Pērnavā norisināsies Igaunijas vērienīgākais ziemas notikums ģimenēm - „Pērnavas ledus festivāls 2014”. Šī gada ledus festivāla tēma ir ledus mūzika, tāpēc festivāls desmit dienas ne tikai priecēs apmeklētājus ar iespaidīgām ledus skulptūrām, bet arī ik vakaru ļaus baudīt lielisku dzīvās mūzikas programmu.

Apmeklētājiem par prieku festivāla laikā ik dienu būs atvērta ledus pilsēta un sniega parks, kur ko saistošu sev atradīs gan lieli, gan mazi. Visu festivāla laiku ziemas parkā būs iespējams apskatīt mākslinieku radītās ledus skulptūras, kuras šogad veidotas atbilstoši festivāla tēmai – mūzikai. Tāpat festivāla laikā darbosies ledus kinoteātris, īpaša ledus zinātnei veltīta telpa, turklāt ikviens apmeklētājs varēs apgūt eskimosu māju - iglu būvēšanas noslēpumus. Mazākajiem festivāla apmeklētājiem būs atvērta arī kalna trase ragavām un snovtūbingam, sniega labirints un īpašs karuselis. Savukārt sasildīties ar karstiem dzērieniem festivāla apmeklētāji varēs ledus restorānā un īpaši ierīkotās piknika vietās. Piedzīvojumus alkstošie viesi aicināti apmeklēt ziemas SPA un saunu, kura veidota tikai no ledus un sniega.

Desmit dienu laikā apmeklētāji varēs vērot un piedalīties ziemas peldēšanas sacensībās, sporta cienītājiem tiks organizētas hokeja spēles. 16. februārī gan pieaugušie, gan bērni aicināti piedalīties makšķerēšanas sacensībās, ko papildinās citas zivju tēmai atbilstošas aktivitātes, bet 22. februāris festivāla programmā veltīts veselības veicināšanai.

Tā kā festivāla temats šogad ir ledus mūzika, tajā ik vakaru ar programmu „Ledus mūzika” uzstāsies orķestris „Dream string”, kura mūziķi izmantos festivālam izgatavotu īpašu stīgu instrumentu no ledus. Kā īpašs muzikāls pārsteigums festivāla apmeklētājiem paredzēts „Estonian party” koncerts 23. februārī, kad uzstāsies slavenākā Igaunijas folkmetāla grupa „Metsatöll”, kas vairākkārt viesojusies arī Latvijā.

Plašā izklaides programma apmeklētājus katru dienu priecēs no plkst. 10.00, taču ledus krāšņumu vislabāk izdosies baudīt vakarā, kad visa festivāla teritorija tiks izgaismota ar tūkstošiem gaismiņu, izceļot ledus skulptūru un ziemas parka skaistumu.

Plašāka informācija par „Pērnavas ledus festivālu 2014” atrodama interneta vietnē - http://www.icefest.eu/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV