Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

ASV Scenāristu ģildes balvu sadalē triumfē filmas “Viņa” un “Kapteinis Filipss”

Easyget.lv, 03.02.2014. 10:31

ASV Scenāristu ģilde (Writers Guild of America) ir pasniegusi godalgas labākajiem 2013.gada kinofilmu scenāriju autoriem - triumfē filma “Viņa” (“Her”) un trilleris “Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā” (“Captain Phillips”).
ASV Scenāristu ģildes balvu sadalē triumfē filmas “Viņa” un “Kapteinis Filipss”

Līdzīgi kā tas notiek ar citu vadošo kino jomas organizāciju godalgām (Režisoru, Producentu un Aktieru ģildes), arī šīs balvas saņemšana signalizē par iespēju saņemt ASV Kinoakadēmijas “Oscar” godalgu attiecīgajā kategorijā. Scenāristu ģildes godalgas ar “Oscar” balvām labākā oriģinālā scenārija kategorijā pēdējos 19 gados ir sakritušas divpadsmit reizes, savukārt labākā adaptētā scenārija kategorijā – četrpadsmit reizes.

Režisors un scenārists Spaiks Džonss tika atzīts par gada labāko oriģinālā scenārija autoru un saņēma godalgu par savu jaunāko filmu “Viņa”, uzvarot tādu darbu konkurencē kā “Amerikāņu afēra” (“American Hustle”), “Jasmīnas stāsts” (“Blue Jasmine”), “Dalasas pircēju klubs” (“Dallas Buyers Club”) un “Nebraska” (“Nebraska”). “Viņa” ir zinātniskās fantastikas un romantiskas drāmas žanru apvienojums, kurā titullomas izpilda Vakīns Fīnikss, Eimija Adamsa un Rūnija Mara, bet aktrise Skārleta Johansone ieskaņojusi ar mākslīgo intelektu apveltītas programmas balsi. Savā pateicības runā Spaiks Džonss sacīja: “Atzinība no kolēģiem scenāristiem ir liels gods. Savā ziņā tas ir apbalvojums par radošām sāpēm. Tās ir sajūtas, kuras scenārija autoriem nav svešas...” Spaika Džonsa filma ir saņēmusi piecas ASV Kinoakadēmijas “Oscar” balvu nominācijas, un Latvijas kinoteātros tā iznāk 28.februārī.

Scenārists Billijs Rejs saņēma labākā adaptētā scenārija godalgu par trilleri “Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā”. Filma ir balstīta uz patiesiem notikumiem un uzņemta pēc romāna “A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALS, and Dangerous Days at Sea” motīviem. Filma ar godalgoto aktieri Tomu Henksu titullomā Latvijas kinoteātros tika demonstrēta 2013.gada rudenī. Billija Reja adaptētais scenārijs tika atzīts par labāko starp tādām lentēm kā “Augusts: Osedžas zeme” (“August: Osage County”), “Pirms pusnakts” (“Before Midnight”), “Vienīgais izdzīvojušais” (“Lone Survivor”) un “Volstrītas vilks” (“The Wolf of Wall Street”). “Esmu visu savu pateicību parādā kapteinim Ričardam Filipsam. Viņš piedalījās notikumos un izdzīvoja tādos apstākļos, kas man nebūtu pa spēkam,” savā pateicības runā atklāja scenārists.

TV seriālu un TV filmu konkurencē par labākajiem darbiem tika atzīti “Breaking Bad”, “Veep”, “30 Rock” un “House of Cards”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV