Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Igauņu mākslinieku portretu izstāde Rīgas Latviešu biedrībā

Easyget.lv, 03.02.2014. 10:56

Rīgas Latviešu biedrībā trešdien, 2014. gada 5. februārī plkst. 16.00 tiks atklāta izstāde „Mūzu tilts. Igaunija – Latvija”. Izstādē būs skatāmi igauņu mākslinieku portreti no Igauņu biedrības „Estonia” (Tallina) un Igaunijas Teātra un mūzikas muzeja fondiem.

No Tallinas uz Rīgu atvesti 12 ievērojamu Igaunijas mākslinieku - kultūras darbinieku portreti. Darbi izvēlēti ņemot vērā attēloto mākslinieku ciešu saistību ar Rīgu un kultūras saišu veicināšanu starp Latviju un Igauniju. Būs aplūkojami Gustava Ernesaksa, Arnes Mika, Eino Tamberga, Mati Palma un citu mākslinieku portreti, kas pārsvarā tapuši pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Izstāde tapusi kā Rīgas Latviešu biedrības un tās sadarbības partneru - Igaunijas biedrības „Estonia”, kā arī Igaunijas vēstniecības Latvijā - trešais kopīgais projekts.

Izstāde Rīgas Latviešu biedrības Baltajā zālē apmeklētajiem būs atvērta no 5. līdz 28. februārim.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV