Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Atklās Roberta Muža jubilejas izstādi "Trīs Krāsas"

Easyget.lv, 03.02.2014. 13:43

5. februārī kultūras pilī Ziemeļblāzma tiks atklāta gleznotāja Roberta Muža jubilejas izstāde "Trīs Krāsas", kas būs apskatāma līdz 16. aprīlim.
Atklās Roberta Muža jubilejas izstādi "Trīs Krāsas"

Pazīstamais Latvijas mākslinieks Roberts Muzis 2014. gadā svin savu 70 gadu jubileju. Šo jubilejas gadu gleznotājs atzīmēs ar personālizstādi un savu gleznu kataloga izdošanu. Mākslinieks, kas kopš bērnības ir vecmīlgrāvietis, savu jubilejas personālizstādi izvēlējies eksponēt kultūras pilī Ziemeļblāzma, kas ir Vecmīlgrāvja kultūras un radošais centrs.

Izstādē būs iespēja ne tikai Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem, bet arī visiem pārējiem interesentiem iepazīties ar mākslinieka Roberta Muža daiļrades dažādajām šķautnēm, tādējādi veicinot Latvijas profesionālās mākslas atpazīstamību sabiedrībā.

Lai dokumentētu savu daiļradi nākamajām paaudzēm, un tās cienītājiem dotu iespēju savā īpašumā iegūt kvalitatīvu gleznu apkopojumu, mākslinieks izdod savu gleznu pirmo katalogu. Tas apskatāms būs izstādes atklāšanā, un tajā ietvertas labāko mākslas darbu reprodukcijas, no kurām lielākā daļa gleznu būs skatāmas arī izstādē Trīs Krāsas kultūras pilī Ziemeļblāzma.

Roberts Muzis darbojies visos glezniecības žanros, galvenokārt gleznojot ainavas un klusās dabas eļļas tehnikā, kā arī portretus (gleznojis Latvijas prezidentu Jāņa Čakstes, Gustava Zemgala, Alberta Kvieša, Kārļa Ulmaņa portretus) un sadzīves žanra darbus. Mākslinieks aktīvi darbojas arī mākslas pedagoģijas jomā.

Ieeja izstādē bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV