Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Skaņu rīku darbnīca visai ģimenei

Easyget.lv, 03.02.2014. 14:00

Sestdien, 8. februārī, plkst. 13:00 Rakstniecības un mūzikas muzeja ēkā ar skaņu rīku darbnīcu Ieklausies! turpinās ģimenes pasākumu programma Aijas Zariņas jubilejas izstādē Sprīdītis. 
Skaņu rīku darbnīca visai ģimenei

Darbnīcā no viegli pieejamiem materiāliem tiks izgatavoti skaņu rīki, ko pasākuma noslēgumā būs iespēja arī ieskandināt kopīgā orķestrī. Nepieciešamos materiālus nodrošinās pasākuma organizētāji.

Pasākuma vadītājs Mārtiņš Gaušis: „Mūsdienu sabiedrībā pastāv uzskats, ka mūzikas instrumentus var izgatavot tikai no augstākās klases materiāliem un ka, lai pagatavotu skaņu rīkus, ir nepieciešama pieredze un prasmīgas rokas. Ar darbnīcas dalībnieku un dažādu mājās atrodamu materiālu palīdzību es šos apgalvojumus apgāzīšu. Darbnīcas laikā bērniem un pieaugušajiem būs iespēja savus instrumentus likt lietā. Kamēr laukā pūtīs vējš, mēs kopā labi un skaļi taurēsim un bungosim. Pēc tik ārkārtīgi labām izklaidēm darbnīcas dalībnieki varēs mierīgi atsēsties mīkstos spilvenos, nobaudīt siltu tēju un uzklausīt gudrības, kuras ir atrodamas dažādu tautu pasakās.”

Sprīdītis ir Aijas Zariņas 60 gadu jubilejas izstāde. Tā ir veltīta identitātes meklējumiem. Izstādes ievadā A. Zariņa raksta: "Ar jautājumu ,,kāpēc?” bērnībā sākas mūsu iepazīšanās ar pasauli. Sprīdītis pēc savas būtības ir meklētājs. Paaudzies un uzzinājis vecmāmiņas gudrības, viņš atstāj savas dzimtās mājas un iet pasaulē Laimi meklēt... Noskaidrot, kas ir kas. Tāds ir katra meklējoša cilvēka ceļš. Noskaidrot, kas viņš pats ir, kāda ir Latvijas vieta pasaulē, kāds ir mūsu garīgais kultūras mantojums, kāda ir mūsu dzīves jēga un identitāte.” Māksliniece izstādi veidojusi kopā ar saviem ģimenes locekļiem un domubiedriem. Izstādē piedalās: Aija Zariņa, Tīna Zariņa, Mārtiņš Gaušis, Katrīna Veita, Zuzanna Runkovska-Stansofa, Nikolass Stansofs. Izstādes pamatu veido Aijas Zariņas lielformāta gleznas par Latvijas mitoloģiju, par zināšanām, kādas tās ataino latviešu pasakas un teikas. Pārējie izstādes dalībnieki radījuši instalācijas, video darbus, skaņu ierakstus un fotogrāfijas.

Ieeja izstādē un pasākumos par ziedojumiem.

Darba laiks:
• trešdien, ceturtdien, piektdien 12:00 – 19:00
• sestdien 12:00 – 17:00

Izstāde apskatāma līdz 1. martam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV