Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jauns zinātnes raidījums "Apbrīnojamā ielu zinātne"

Easyget.lv, 04.02.2014. 10:02

Televīzijas kanāla "National Geographic" no otrdienas, 4.februāra varēs vērot aizraujošus zinātnes un fizikas eksperimentus raidījumu ciklā "Apbrīnojamā ielu zinātne" ("None of the Above"), informē "Fox International Channels" (FIC) sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.
Jauns zinātnes raidījums "Apbrīnojamā ielu zinātne"

Raidījumu cikla galvenais trumpis ir tā šarmantais vadītājs no Lielbritānijas Tims Šovs - viņš ir ne tikai televīzijas personība, bet arī apdāvināts inženieris. Ar zinātni un tehniku Šovs aizraujas jau kopš pusaudža gadiem, un daudzi viņa radošie izgudrojumi ir ieviesti dzīvē. Savu brīvo laiku vīrietis pavada, pārbūvējot automobiļus, nodarbojoties ar metināšanu un kokgriešanu, kā arī būvējot milzīgas mehāniskas ierīces, kas dažkārt ir visnotaļ ekscentriskas.

Raidījumu ciklā redzēsim, kā Šovs dodas Amerikas pilsētu ielās un aicina tur sastaptos cilvēkus uzminēt, kā beigsies viņa demonstrētie eksperimenti, piedāvājot viņiem vairākus atbilžu variantus. Eksperimentos izmantoti visdažādākie priekšmeti - no helikopteriem un olām - līdz automašīnām un putekļsūcējiem.

Raidījuma vadītājam piemīt unikāls talants - viņš par zinātniskām lietām stāsta viegli uztveramā, saistošā un izklaidējošā veidā. Vai spēj noticēt, ka helikopteru var nosēdināt uz vienā kārtā noklātām olām, tās nesadauzot? Vai varēji iedomāties, ka rokas¬ pulksteni nevar sadauzīt ar āmuru, ja iepriekš uz tā uzklāj vārītu krēmu? Varbūt netici, ka automašīnu var nomazgāt vienā sekundē? Taču izrādās tas ir iespējams, ja spēkratam uzreiz uzlej virsū 757 litrus ūdens! Dažu sekunžu laikā arī var uzspridzināt automašīnu Holivudas filmu stilā un izcept sasaldētu tītaru - tikai nepieciešami 119 litri eļļas.

Raidījumos redzamie eksperimenti mums parāda, ka reālā pasaule ir daudzkārt fascinējošāka nekā jebkurš burvju triks vai ilūzija. Skatoties raidījumu "Apbrīnojamā ielu zinātne", noteikti aicini pie tālrādes aparāta arī savas atvases. Pastāv uzskats, ka dodot iespēju jau agrīnā vecumā iepazīt zinātnes interesanto pusi un iesaistīties eksperimentos pašiem, mēs veicinām bērnos interesi par tehniskajām un dabas zinātnēm.

Skaties raidījumu ciklu "Apbrīnojamā ielu zinātne" otrdienās, plkst.20.00, sākot no 4.februāra. Tikai kanālā "National Geographic"!

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV