Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Atklās mākslinieces Gitas Šmites izstādi "Noskaņojumi"

Easyget.lv, 04.02.2014. 11:19

Piektdien, 7. februārī, Kalnciema kvartālā (Kalnciema iela 35) tiks atklāta Gitas Šmites izstāde „Noskaņojumi”. Tajā līdz pat 1. martam būs apskatāmas 17 mākslinieces gleznas, kas tapušas pēdējā pusotra gada laikā.
Atklās mākslinieces Gitas Šmites izstādi "Noskaņojumi"

Visas izstādē apskatāmās gleznas tapušas spontāni, ļaujot ikvienam izjust mākslinieces dvēseles noskaņojumu un emocijas. Gleznas veidotas eļļas tehnikā un tajās redzami gan portreti, gan klusās dabas, gan cilvēki, kas attēloti kā interjera sastāvdaļa.

„Aplūkojot izstādes gleznas, ikviens apmeklētājs izjutīs pilnu emociju gammu un dažādus dvēseles noskaņojumus. Būs iespēja gan paviesoties laukos, ielūkoties jaunu meiteņu domīgajās acīs, kā arī apskatīt ikdienas priekšmetus no mākslinieka skatu punkta. Turklāt dažādos noskaņojumos šķietami vienādi priekšmeti izskatīsies tik ļoti atšķirīgi,” komentē izstādes Noskaņojumi autore māksliniece Gita Šmite.

Visas izstādē apskatāmās gleznas būs iespējams arī iegādāties. Tāpat sev tīkamāko mākslinieces darbu būs iespējams izvēlēties, apskatot jaunāko mākslinieces katalogu. Tajā apkopota 41 glezna, kas tapusi pēdējo septiņu gadu laikā – gan portreti, gan klusā daba, gan arī vīra portrets ar jēra ausīm.

Kopš 1994. gada Gita Šmite ar saviem darbiem piedalījusies izstādēs, veidojusi tērpus teātra izrādēm, kā arī iesaistījusies citos mākslas projektos. Kopumā māksliniecei bijušas vairāk nekā 10 personālizstādes Latvijā, Lielbritānijā, Vācijā un citās valstīs. Viņas rokrakstu raksturo ļoti jūtīga, tonāli smalka un tieši tāpēc spēcīga glezniecība. Ar katru otas triepienu uz audekla gleznotāja rada un atklāj savu pasauli.

Izstāde Noskaņojumi Kalnciema kvartālā apskatāma katru dienu no plkst.12 līdz plkst.22, izņemot svētdienas.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV