Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Merila Strīpa un Džūlija Robertsa filmā “Augusts: Osedžas zeme”

Easyget.lv, 07.02.2014. 09:28

7.februārī Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Augusts: Osedžas zeme” (“August: Osage County”) ar Merilu Strīpu, Džūliju Robertsu, Jūenu Makgregoru, galvenajās lomās.
Merila Strīpa un Džūlija Robertsa filmā “Augusts: Osedžas zeme”

“Augusts: Osedžas zeme” ir aizkustinošs, reizē skumjš un uzjautrinošs stāsts par Vestonu ģimeni, kuru pēc ilgāka atšķirtības laika dzimtas mājās vienkop sapulcinājis kāds nelāgs notikums - dzejnieka, alkoholiķa Beverlija Vestona bēres. Turpmākajās dienās mājā, kur saimnieko valdonīgā Violeta (Merila Strīpa), radinieku starpā izceļas viens konflikts aiz otra, ko uzkurina samilzušie pagātnes aizvainojumi un pāridarījumi.

Filmas režisors ir Džons Velss, viens no producentiem - populārais aktieris Džordžs Klūnijs. Latviešu skatītājam jau pazīstamā komēdija - drāma „Augusts: Osedžas zeme" ir amerikāņu dramaturga Treisija Letsa 2007. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma lugas ekranizācija. Letss, kurš par šo lugu saņēmis Pulicera prēmiju, ir arī filmas scenārija autors. Šo nedaudzo gadu laikā luga piedzīvojusi neskaitāmas pirmizrādes uz dažādu valstu skatuvēm, tostarp arī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Merila Strīpa un Džūlija Robertsa par lomām jaunajā filmā nominētas “Oscar” balvai – Strīpa labākās aktrises kategorijā, bet Robertsa saņēmusi nomināciju kā labākā otrā plāna aktrise. Šī Merilai Strīpai ir jau astoņpadsmitā Kinoakadēmijas nominācija (viņa saņēmusi trīs “Oscar” balvas), bet Džūlijai Robertsai šī ir ceturtā nominācija. Robertsas kontā ir viena “Oscar” godalga par lomu 2000.gada filmā “Erina Brokoviča” (“Erin Brockovich”).

Merila Strīpa: “Manai varonei ir jācīnās gan ar pagātnes rēgiem, gan vēzi un medikamentu atkarību. Es nekad neesmu spēlējusi varoni, kura ir tik mežonīga un savā ziņā traka... Violetu, manu varoni, nicina pat viņas pašas bērni, jo viņai ir smags raksturs. Tomēr lai cik sarežģīta būtu Violeta, man bija patiesa bauda spēlēt kopā ar šiem brīnišķīgajiem aktieriem, cilvēkiem, kuri ļoti nopietni attiecas pret savu darbu. Es esmu redzējusi lugu, pēc kuras motīviem veidota mūsu filma. Jā, iespējams, ka lugā ir vairāk humora, tomēr arī filma savā ziņā dod mierinājumu un uzmundrinājumu.”

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV