Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Mārtiņa Freimaņa fonds aicina ziedot filmas "Freimis. Mārtiņš Freimanis" izveidei

Easyget.lv, 07.02.2014. 10:42

7. februārī – Mārtiņa Freimaņ dzimšanas dienā – nodibinājums „Mārtiņa Freimaņa fonds” atklāj jauno ziedošanas sistēmu fonda mājas lapā mff.lv un aicina ziedot filmas "Freimis. Mārtiņš Freimanis" izveidei.
Mārtiņa Freimaņa fonds aicina ziedot filmas "Freimis. Mārtiņš Freimanis" izveidei

Blakus jau iesāktajiem un joprojām aktuālajiem darbiem, pirmais projekts jaunajā sistēmā ir finanējuma piesaiste dokumentātās filmas veidošanai par Mārtiņu Freimani. Fonds, ciešā sadarbībā ar kinorežisoru Arvīdu Krievu, nolēmis izveidot dokumentālo filmu „Freimis. Mārtiņš Freimanis”. Vairāku gadu garumā režisors Arvīds Krievs un operators Dāvis Sīmanis bija klātesošs, filmējot Mārtiņa gaitas. Savākts vērienīgs un unikāls materiāls, kurš kādu dienu ieraudzīs dienasgaismu kā pilnmetrāžas dokumentālā filma.

Kinorežisors Arvīds Krievs: „Iecere veidot filmu par Mārtiņu Freimani mums ar operatoru Dāvi Sīmani radās krietni sen un it kā nejauši. Meklējām aktierus spēlfilmai, ar rokas kameru tāpat „pafilmējot”, lai pieradinātu aktieri un redzējām, cik viegli Mārtiņš kontaktējas ar kameru. Bija skaidrs, ka toreiz vēl maz pazīstamā grupa „Tumsa” dienās kļūs slavena un tāds videomateriāls būs filmas vērts. Materiāli, kas ir mūsu rīcībā, ir unikāli, tādu nevienam nav. Un tur ir ne tikai spožā Mārtiņa dzīves puse, kādu redz publika uz skatuves....”

Kopējās dokumentālās filmas veidošanas izmaksas ir 27874,06 EUR. No Valsts Kultūrkapitāla fonda jau saņemti 4268,61 EUR, bet vēl nepieciešami 23 605,44 EUR. Jaunatvērtā ziedošanas sistēma, kas no šodienas darbojas www.mff.lv, ļaus ikvienam Mārtiņa talanta cienītājam dot savu ieguldījumu filmas tapšanā. Šoreiz fonds piedāvā īpašu piedāvājumu – iegādāties dokumentālās filmas „Freimis. Mārtiņš Freimanis” DVD jau iepriekš – ziedojot 15 EUR, pēc filmas tapšanas saņemsiet savu filmas kopiju!

Portāls mff.lv veidots ņemot vērā pasaules pieredzi ziedojumu piesaistei ar interneta starpniecību, kad ikviens var iepazīties ar fonda atbalstītajiem projektiem un ziedot konkrētam mērķim.

http://www.mff.lv/donate/projects

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV