Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ledus skulptūru festivāla laikā Jelgavā temperatūra būs virs nulles

Easyget.lv, 07.02.2014. 11:14

Šīs nedēļas nogales vērienīgākais pasākums gaidāms Jelgavā, kur notiks jau sešpadsmitais gadskārtējais starptautiskais ledus skulptūru festivāls.

Tā kā krāšņās ledus skulptūras vienmēr pulcē plašu interesentu pulku, Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa sniedz ieskatu par gaidāmajiem laika apstākļiem pasākuma norises dienās Jelgavā.

Kā liecina LVĢMC apkopotā informācija, nedēļas vidū no otrdienas līdz ceturtdienai Jelgavā dienas bija saulainas, bez nokrišņiem. Naktī uz trešdienu un ceturtdienu termometra stabiņš pat noslīdēja līdz -10 grādu atzīmei, arī dienā pieturējās neliels sals ap 0...-2 grādiem. Taču LVĢMC prognoze liecina, ka pasākuma norises dienā, piektdien, 7. februārī laika apstākļi mainīsies – debesis klās mākoņi, nedaudz pastiprināsies dienvidu puses vējš, un dienas laikā jau gaidāma gaisa temperatūra virs 0 grādu atzīmes: +1...+2 grādi.

16. Starptautiskā ledus skulptūru festivāla direktors Mintauts Buškevics skaidro, ka ledus skulptūrām gaidāmie laika apstākļi nekādi nekaitēs, jo debesis klās mākoņi, turklāt ledus skulptūras spēj izturēt pat +5 grādu temperatūru. Pasākuma norises dienās organizatori ir padomājuši arī par nojumēm, kas var tikt izmantotas, lai skulptūras pasargātu no lietus un saules staru ietekmes.

To, ka festivāla apmeklētājiem jārēķinās ar nokrišņiem, apstiprina arī LVĢMC prognoze Jelgavai - naktī uz sestdienu, atmosfēras spiedienam pazeminoties, pilsētu sasniegs nokrišņu zona – sāks snigt sniegs un slapjš sniegs, arī termometra stabiņš šajā naktī nenoslīdēs zem 0 grādu atzīmes, pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Ar pārtraukumiem šie nokrišņi turpināsies visu sestdienas lielāko daļu – pilsētā valdīs slapjdraņķis, arī temperatūra paaugstināsies līdz pat +3...+4 grādiem.

Svētdien Jelgavā nokrišņi mitēsies, tomēr diena būs mākoņaina. Naktī atkal nedaudz piesals, tomēr dienas laikā temperatūra paaugstināsies līdz 0...+2 grādiem.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV