Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

“LEGO filma” - numur viens ASV

Easyget.lv, 10.02.2014. 10:29

Nedēļas nogalē no 7. līdz 9. februārim ienesīgākā filma ASV kinoteātros bijusi 3D animācijas lente “LEGO filma” (“The LEGO Movie”).
“LEGO filma” - numur viens ASV

Pirmajās trīs demonstrēšanas dienās “LEGO filmas” kases ieņēmumi sasniedza 69 miljonus ASV dolāru, padarot to par visu laiku ienesīgāko animācijas filmas startu februāra mēnesī un otro visu laiku veiksmīgāko februāra kino startu, atpaliekot vienīgi no 2004.gada lentes “Kristus ciešanas” (“The Passion of the Christ”) 83 miljoniem. “LEGO filma” ir kļuvusi arī par studijas “Warner Bros.” visu laiku veiksmīgāko animācijas filmas debiju.

“LEGO filma”, kuras darbība risinās LEGO konstruktoru pasaulē, tiek demonstrēta 3775 ASV kinoteātros. Ņemot vērā filmas ražošanas izmaksas (60 miljoni ASV dolāru), kas salīdzinājumā ar citām mūsdienu veiksmīgākajām animācijas lentēm ir zemākas nekā ierasts, sagaidāms, ka pēc šī izcilā starta studija “Warner Bros.” ar sadarbības partneriem pieņems lēmumu par “LEGO filmas” turpinājumu veidošanu. Filma nedēļas nogalē ar teicamiem panākumiem iznākusi virknē pasaules valstu, arī Latvijā.

Otro vietu ASV ienesīgāko filmu sarakstā ieņem piedzīvojumu lente “Relikviju mednieki” (“The Monuments Men”). Savā pirmajā nedēļas nogalē filma iekasējusi nepilnus 23 miljonus ASV dolāru. Filmu, kura tiek demonstrēta 3083 ASV kinoteātros, režisējis Džordžs Klūnijs, kopā ar Metu Deimonu un citām zvaigznēm arī spēlējot tajā. Trešo vietu ASV topā ieņem iepriekšējo divu nedēļu populārākā filma “Ride Along”, kuras kopējie ieņēmumi nedēļas nogalē pārsniedza simts miljonu atzīmi. Savukārt studijas “Disney” kases grāvējs “Ledus sirds” (“Frozen”), kurai tiek prognozēta ASV Kinoakadēmijas “Oscar” balva labākās animācijas filmas kategorijā, savā divpadsmitajā nedēļā uz ekrāniem turpina uzrādīt lieliskus rezultātus, atrodoties ceturtajā pozīcijā (kopējie kases ieņēmumi ASV tuvojas 370 miljoniem). Vēl viens nedēļas nogales jaunums, fantāzijas filma “Vampīru akadēmija” (“Vampire Academy”), ar četriem miljoniem ASV dolāru debitējusi vien topa septītajā pozīcijā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV