Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Atklās Frančeskas Kirkes personālizstādi „La Fiesta”

Easyget.lv, 10.02.2014. 12:48

Māksla XO galerijā no 13. februāra līdz 10. martam būs skatāma mākslinieces Frančeskas Kirkes personālizstāde „La Fiesta”.
Atklās Frančeskas Kirkes personālizstādi „La Fiesta”

La fiesta - dzīves svinēšana dažādās kultūrās, sociālās grupās, dažādos 

laikmetos , ignorējot neizbēgamo...

Spēlējošais cilvēks "homo ludens" un konfeti - mirkļa prieka simbols.

La fiesta - par spīti.

La fiesta - veids, kā izvairīties no nepatikšanām un ignorēt nāvi.

Svinētāji - Brazīlijas karnevāla dajotāja, 4 apokalipses jātnieki, puisis no Nigēras, "afterparty" meitene, klauns, zēns no Kajapo cilts, Villijs Muns, dejojošas nimfas, nāve un konfeti.

Frančeskas Kirkes māksla saistāma ar 20.gadsimtā proklamēto postmodernisma ideju - diskutēt ar skatītāju caur vecmeistaru darbiem. Jaunākajā personālizstādē „La Fiesta” gleznotāja pievērsusies arī mūsdienu personāžiem.

Ar sev raksturīgu eleganci, vieglu ironiju, izsmalcinātu tehnikas meistarību un mērķtiecīgi virzītu provokāciju Frančeska Kirke vienu oriģinālu pārvērš savā oriģinālā, savieno gadu simtus ar šodienu - pagājušo gadsimtu gleznotas skaistules un varoņi, mākslas un kultūras vēstures fetiši un personāži - tie visi dzīvo viņas gleznās un palīdz māksliniecei atklāt mūsdienām tik raksturīgo kultūras un mākslas izpratni - patērētāju sabiedrības intereses.

Frančeskas Kirkes gleznas atrodas vairākās publiskās kolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Foto: Frančeska Kirke "Triptihs. La Fiesta" 2014, audekls/eļļa, 3x (170x150). Fragments. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV