Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

76. LMA karnevālu atklās Suitu sievas, jaunie horeogrāfi un mūziķi

Easyget.lv, 10.02.2014. 13:26 | komentāri (1)

Piektdien, 14. februārī, Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz leģendām apvīto karnevālu, kura tēma šogad ir „Pirmsākums” un vadlīnija – „Atgriešanās pie saknēm”.
76. LMA karnevālu atklās Suitu sievas, jaunie horeogrāfi un mūziķi

Mākslas akadēmijas gaiteņi pārtaps gaismas un skaņas biezokņos, brikšņos un mežos. Kā katru gadu, īpaša uzmanība tiek pievērsta atmosfēras radīšanai, kuru veido Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, pašmāju un ārzemju mūziķi, dekoratori, DJ un VJ, Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfi, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti un daudzi citi.

Karnevāls atklāšanu piedzīvos plkst. 20.00 ar jauno horeogrāfu un mūziķu uzstāšanos, kuras vizuālais noformējums tapis sadarbībā ar Latvijas Kultūras koledžas gaismotājiem. Jaunajiem talantiem atklāšanā pievienosies „Suitu sievas” un ansamblis „Vecpilsētas dziesminieki”.

Mūzikas baudītājiem karnevāls piedāvās iespēju dzirdēt jaunākās pašmāju muzikālās sensācijas – ansambli „Manta”, „Carnival Youth”, „Jakob Noiman Festival Band”, „Samba de Riga”, „The Coco'nuts”, „Jāņa Ruņģa klātbūtne” un citus lieliskus mūziķus. Klausītāju ausis lutinās starptautiska mēroga apvienība „Blondblackblonde”, kurā apvienojušies mūziķi no Latvijas, Beļģijas un Ņujorkas, kā arī kaimiņi no Lietuvas – „Garbanotas Bosistas”.

Par ballīti 3. stāvā rūpēsies „Dirty Deal Audio”, uz kuru skatuves uzstāsies jau labi zināmi mākslinieki – Pukus, Kodek, TV Maskava + Ohmtek, Niklavz, Oriole, Ansis, Kristaps ritms, Ashniko, Tenda, Kashuks, kā arī viesis no kaimiņu zemes – 96WRLD.

Pasākuma laikā būs pieejamas dažāda veida radošās aktivitātes – aktu studijas, mākslas terapijas darbnīcas, kino telpa. Karnevālā viesosies projekts „Vārda vibrācija”, kas audiovizuālā sintēzē apvieno jaunos dzejniekus, mūziķus un māksliniekus. Vakara gaitā uzstāsies Mikus Frišvelds, Mr. Myster, H.E. Zēgners, Ivars Šteinbergs, „Komūna 7”, apvienība „Cosmic Weather Forecasting System” un citi.

Tiem, kam karnevālā mierīgāks prāts, būs iespēja laiku pavadīt „čillautā”, baudot eksotiskās „Matērija” tējas un mierīgu atmosfēru. Savukārt iekarsušos dejotājus pie lielās skatuves veldzēs pasākuma draugi „Very Berry” un dabīgais minerālūdens „Sigulda”. Par radošām uzkodām un maltīti gādās „Tvaiks”, bet neaizmirstamus dzērienus jauks „Coco Loco”, „Chomsky” un „Ezītis miglā”. Eksotisku garšas baudījumu piedāvās tējnīca un konditoreja „Džagannat”.

Kā ierasts, karnevālu atsvaidzinās trakulīgas un radošas dekorācijas, par kuru tapšanu jau laikus rūpējas Mākslas akadēmijas studenti un kolēģi no citām Latvijas mākslas skolām. Šogad par dekorācijām domāts īpaši savlaicīgi – tiek izstrādāti telpu maketi un konceptuālais risinājums. Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozares studenti savas idejas izstrādājuši mākslinieka un katedras vadītāja Andra Vītoliņa vadībā.

Neiztrūkstoši pusnaktī tiks meklēts labākais karnevāla tērps. Trīs oriģinālāko tērpu autoriem būs iespēja iegūt „Tallink” dāvanu kartes atpūtas ceļojumam, kā arī viena tērpa autors mājup dosies ar pirmsākuma izdzīvošanas komplektu no tūrisma un aktīvās atpūtas preču veikala „Gandrs”.

Arī šogad Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls sadarbībā ar „DarbaVietu” 12. februārī no plkst. 17.00–21.00 Blaumaņa ielā 34-1, Rīgā, piedāvās brīvi pieejamu „Pirmsākuma Tērpu Perētavu”, kurā, kopā ar profesionāļiem par simbolisku dalības maksu visi gribētāji varēs izveidot savu šī gada ietērpu. Vairāk informācijas par darbnīcu: https://www.facebook.com/DarbaVieta.

Kaut arī karnevāla apmeklētāju kodolu šogad veidos mākslas studenti un pedagogi, ierobežots skaits biļešu iepriekšpārdošanā pieejams ikvienam interesentam. Biļetes būs tirdzniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā 12. februārī no plkst. 10.00 līdz 21.00 (EUR 20). Šajā dienā par īpašu cenu biļetes būs pieejamas arī karnevāla Twitter un Facebook kontu sekotājiem. Biļešu cena pie ieejas pasākumā – EUR 30. Ieeja karnevālā no 18 gadu vecuma.

Karnevāls durvis vērs 14. februārī plkst. 19.00 un turpināsies līdz rīta gaismai. Atklāšana – plkst. 20.00. Lai novērstu drūzmēšanos un garas rindas pie ieejas, viesi aicināti ierasties savlaicīgi.

Karnevāla norises vieta: Latvijas Mākslas akadēmija, Kalpaka bulvārī 13, Rīgā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV