Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Mēmā kino klasika: Basters Kītons

Easyget.lv, 10.02.2014. 14:25

Ceturtdien, 13. februārī, plkst. 18.30 Rīgas kultūras centra Iļģuciems Amatu nama kamerzālē notiks Kino kluba lekcija par Mēmā kino zvaigzni Basteru Kītonu.
Mēmā kino klasika: Basters Kītons

No 23. janvāra Kino kluba uzmanības lokā Mēmā kino karaļi – Haralds Loids, Basters Kītons un Čarlijs Čplins. Visā pasaulē tika skatītas viņu filmas un smiets līdz asarām. Lieliskā trijotne pacēlusi komēdiju no lētiem jokiem līdz asprātībai, kas neļauj šiem darbiem novecot.

13. februāra Kino klubā būs iespēja iepazīt Basteru Kītonu /Keaton/ (1895-1966) – dižu un ļoti mīlētu komiķi, iesauktu par „cilvēku ar akmens seju”, jo sejas izteiksme vienmēr bijusi nemainīga, kamēr ķermenis spējis paust un izdarīt visu. Amerikas izcilo komiķu plejādē Kītons izcēlies ar virtuozitāti un smalku kino izjūtu. Lekciju vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs.

Šajā Kino kluba lekcijā būs iespēja iepazīt viņa izcilo darbu „Ģenerālis” (1926), kas pieder mēmā kino mākslinieciskajām virsotnēm. Filmas „Ģenerālis” darbība notiek Amerikas pilsoņu kara laikā, kur Kītona melanholiskais Mazais cilvēks ir varonis, kas spēj ietekmēt vēstures gaitu. Pretinieku armijai kapitulējot, meitenes sirds ir iekarota.

Ieejas maksa – EUR 2.00, bērniem, skolēniem un pensionāriem - EUR 1.00.

Foto: Basters Kītons filmā „Ģenerālis”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV