Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Liepājas Kultūras balvas 2013 pieteikumus izvērtēs Rīgā

Easyget.lv, 11.02.2014. 16:52

Lai nodrošinātu Liepājas Kultūras balvas objektivitāti un neatkarību, vērtēšanas komisijas sastāvā pieaicināti vairāki kultūras nozari speciālisti

18. februārī Liepājas pārstāvniecībā Rīgā tiks sasaukta Liepājas Kultūras balvas 2013 vērtēšanas komisija, lai noteiktu balvas ieguvēju un piešķirtu naudas prēmiju. Šogad Liepājas Kultūras balvas vērtēšanas komisijas sastāvs veidots, pieaicinot Latvijas kultūras nozares profesionāļus un kultūras mediju pārstāvjus.

Ir zināmi un apkopoti pretendentu pieteikumi uz Liepājas Kulturas balvu. Pieteikumus varēja iesniegt līdz 13.februāra pulksten 12:00 Liepājas Kultūras pārvaldē. Saskaņā ar nolikumu uz balvu var pretendēt gan fiziska, gan juridiska persona. Apbalvojuma „Liepājas kultūras balva” balvu fonds ir 4200 eiro (tai skaitā nodokļi). Balvu var saņemt viens vai vairāki pretendenti.

Kā jau iepriekš vēstīts, Liepājas Kultūras balva tiks pasniegta trešo gadu pēc kārtas, nosakot izcilāko veikumu vai notikumu kultūrā 2013. gadā, kas ļāvis Liepājas vārdam izskanēt Latvijas un starptautiskā mērogā, kā arī par jaunām un radošām idejām, kas nostiprina Liepājas kā radošas kultūras pilsētas tēlu Latvijā un ārpus tās robežām.

Lai nodrošinātu Liepājas Kultūras balvas objektivitāti un neatkarību, vērtēšanas komisijas sastāvā pieaicināti tādi speciālisti kā Latvijas Nacionālās bibliotēkas vadītājs Andris Vilks, kordiriģents, Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” mākslinieciskais vadītājs, Latvijas mūzikas akadēmijas Kora diriģēšanas katedras vadītājs Māris Sirmais, Dr.art. kinokritiķe, teorētiķe, Mākslas zinātņu doktore, laikraksta "Diena" Kultūras nodaļas galvenā redaktore Dita Rietuma, interneta žurnāla „Satori” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, savukārt no Liepājas komisijas sastāvā darbosies laikraksta „Kurzemes Vārds” pielikuma „Kultūras Pulss” redaktore Anda Pūce un Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja pienākumu pildītājs Juris Jirgens. Komisijas priekšsēdētājs ir Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, sporta un kultūras jautājumos Vilnis Vitkovskis.

Liepājas Kultūras balvas ieguvējs tiks paziņots 28. februārī pulksten 17:00 svinīgā apbalvošanas pasākumā, kas notiks Liepājas muzejā. Muzikālo pavadījumu nodrošinās mūziķis Kārlis Kazāks.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV