Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Līdz LMA karnevālam tikai trīs dienas, noskaties noslēpumaini krāsainu video!

Easyget.lv, 11.02.2014. 17:46

Vēlies uzzināt, ko īpašu Vour veidos karnevālam? Dodies un apskati gatavo mākslas darbu piektdien LMA karnevālā!
Līdz LMA karnevālam tikai trīs dienas, noskaties noslēpumaini krāsainu video!

14. februārī šogad jau 76. reizi Latvijas Mākslas akadēmijā durvis vērs leģendām apvītais karnevāls, kura tēma šogad ir „Pirmsākums”. Karnevāla laikā Mākslas akadēmijas gaiteņi pārtaps gaismas un skaņas biezokņos, īpašu uzmanību pievēršot atmosfēras radīšanai un jauno talantu – mūziķu, mākslinieku, scenogrāfu – darbam, kas karnevāla programmā veidos centrālo asi. 

Karnevāls atklāšanu piedzīvos plkst. 20.00 ar jauno horeogrāfu un mūziķu uzstāšanos, kuras vizuālais noformējums tapis sadarbībā ar Latvijas Kultūras koledžas gaismotājiem. Jaunajiem talantiem atklāšanā pievienosies „Suitu sievas” un ansamblis „Vecpilsētas dziesminieki”.

Mūzikas baudītājiem karnevāls piedāvās iespēju dzirdēt jaunākās pašmāju muzikālās sensācijas – ansambli „Manta”, „Carnival Youth”, „Jakob Noiman Festival Band”, „Samba de Riga”, „The Coco'nuts”, „Jāņa Ruņģa klātbūtne” un citus lieliskus mūziķus. Klausītāju ausis lutinās starptautiska mēroga apvienība „Blondblackblonde”, kurā apvienojušies mūziķi no Latvijas, Beļģijas un Ņujorkas, kā arī kaimiņi no Lietuvas – „Garbanotas Bosistas”.

Par ballīti 3. stāvā rūpēsies „Dirty Deal Audio”, uz kuru skatuves uzstāsies jau labi zināmi mākslinieki – Pukus, Kodek, TV Maskava + Ohmtek, Niklavz, Oriole, Ansis, Kristaps ritms, Ashniko, Tenda, Kashuks, kā arī viesis no kaimiņu zemes – 96WRLD.

Pasākuma laikā būs pieejamas dažāda veida radošās aktivitātes – aktu studijas, mākslas terapijas darbnīcas, kino telpa. Karnevālā viesosies projekts „Vārda vibrācija”, kas audiovizuālā sintēzē apvieno jaunos dzejniekus, mūziķus un māksliniekus. Vakara gaitā uzstāsies Mikus Frišvelds, Mr. Myster, H.E. Zēgners, Ivars Šteinbergs, „Komūna 7”, apvienība „Cosmic Weather Forecasting System” un citi.

Tiem, kam karnevālā mierīgāks prāts, būs iespēja laiku pavadīt „čillautā”, baudot eksotiskās „Matērija” tējas un mierīgu atmosfēru. Savukārt iekarsušos dejotājus pie lielās skatuves veldzēs pasākuma draugi „Very Berry” un dabīgais minerālūdens „Sigulda”. Par radošām uzkodām un maltīti gādās „Tvaiks”, bet neaizmirstamus dzērienus jauks „Coco Loco”, „Chomsky” un „Ezītis miglā”. Eksotisku garšas baudījumu piedāvās tējnīca un konditoreja „Džagannat”.

Neiztrūkstoši pusnaktī tiks meklēts labākais karnevāla tērps. Trīs oriģinālāko tērpu autoriem būs iespēja iegūt „Tallink” dāvanu kartes atpūtas ceļojumam, kā arī viena tērpa autors mājup dosies ar pirmsākuma izdzīvošanas komplektu no tūrisma un aktīvās atpūtas preču veikala „Gandrs”.

Iepriekšpārdošanā Latvijas Mākslas akadēmijas studenti biļetes varēs iegādāties, samaksājot EUR 5 (LVL 3.51); mākslu augstskolu studentiem, uzrādot derīgu studentu apliecību vai ISIC, biļešu cena būs EUR 15 (LVL 10.54). Par iepriekšpārdošanu informācija būs pieejama arī karnevāla mājaslapā un sociālajos tīklos. Pasākuma dienā pie ieejas karnevālā biļešu cena būs EUR 30 (LVL 21.08). Ieeja pasākumā no 18 gadu vecuma.

Foto: LMA karnevāls. Foto (c) Didzis Grodzs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV