Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Laima Bikše atklās gleznu izstādi "Romantiķes dārzs"

Easyget.lv, 12.02.2014. 12:51

Galerijā Daugava no 19. februāra būs skatāma gleznotājas Laimas Bikšes personālizstāde "Romantiķes dārzs".
Laima Bikše atklās gleznu izstādi "Romantiķes dārzs"

Laimas Bikšes (1970) personālizstādē galerijā „Daugava” būs apkūlokaji mākslinieces jaunākie darbi, kas tapuši pēdējo pāris gadu laikā.

Laimu Bikši varētu uzskatīt par formas meistari, jo viņa savos audeklos bieži apvieno visu savu atradumu arsenālu. Tur ir lazējumi, berzējumi, vietām atstāts neapgleznots audekls, ogles zīmējums, kuru klāj laka. Viņas formālie meklējumi rada īpašu dziļumu, telpu, trešo dimensiju, bet nekad tā nav tikai vēlme demonstrēt savu virtuozitāti. Mākliniece rada telpu, kurā darbojas viņas radītie tēli, ielaidušies putni, zied koki, tur brīžiem skumji sentimentāla gaisotne, apcerīgums, tad atkal atskan sirsnīgi smiekli. Skatītājs notic visam ko redz, jo tā ir māksla bez ārišķībām un pretenzijām, kā klusums, kuru jāprot saklausīt, kā saruna ar sevi. Tāds īpašs vieglums, kuru baudot gūsti atziņu, cik vienkārši ir būt patiesam, nemelot ne sev , ne citiem, neizlikties, bet tikai būt.

Laimas Bikšes glezniecība ir atgādinājums par mākslas juteklisko nozīmi, tur nav racionālu ideju, viņas radītā pasaule drīzāk ir iracionāla, kā bērnam, kuram centrālo vietu darbā ieņem tas, kas ir svarīgākais, pēc kā viņš ilgojas, par ko sapņo. Tāds īpašs tiešums caur viņu naivitāti. Laimas Bikšes gleznās lietā likts īpašais gleznotājas jūtīgums.

Izstāde galerijā Daugava būs apskatāma līdz 15. martam.

Foto: Laima Bikše. Foto (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV