Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Liepājas teātris ar divām izrādēm viesosies Nacionālajā teātrī

Easyget.lv, 12.02.2014. 15:04

2. un 3. aprīlī Liepājas teātris viesosies Latvijas Nacionālajā teātrī, piedāvājot rīdziniekiem noskatīties divas Valda Lūriņa režisētās izrādes – muzikālo izrādi bērniem „Sprīdītis” un muzikālo leģendu „Minhauzena precības”.
Liepājas teātris ar divām izrādēm viesosies Nacionālajā teātrī

Abas izrādes tapušas, sadarbojoties ar komponistu Valdi Zilveri un dzejnieku Jāni Peteru.

Izrādi „Sprīdīti”, kas tapusi pēc Annas Brigaderes lugas motīviem, būs iespējams noskatīties 3. aprīlī plkst. 11:00.

„Sprīdītī” aplūkotā tēma par Laimes zemi, kas beigās izrādās paša mājas, ir aktuāla arī šobrīd – šīs tēmas aktualitāte izrādi darīs interesantu arī pieaugušajiem, bet bērnus sagaidīs pasaule, kur līdzās reāliem varoņiem – Sīkstulim, princesei Zeltītei, Lienītei, pamātei un citiem – eksistēs arī fantāzijas tēli – Vēja māte, Meža māte, Milzis Lutausis, kā arī pats Nelabais.

Titulloma izrādē uzticēta aktierim Rolandam Beķerim, par kuru kritiķe Ilze Kļaviņa teikusi: „Aktieris talanta mirdzumā pārliecina, ka tiešām ir sprīdi tuvāk debesīm, nevis sprīdi pastiepies no zemes.” Pārējās lomās – Laura Jeruma, Anda Albuže, Inese Jurjāne, Leons Leščinskis, Sigita Jevgļevska, Marģers Eglinskis, Armands Kaušelis, Mārtiņš Kalita, Edgars Ozoliņš, Pēteris Lapiņš, Kaspars Kārkliņš, Ilze Jura un Everita Pjata.

2. un 3. aprīlī plkst. 19:00 skatītāji varēs sakot līdzi Minhauzena gaitām izrādē „Minhauzena precības”. Par vēlmi mīlēt un būt patiesi mīlētam, par vēlēšanos izrauties no ikdienības un dzīves svinēšanu – tās ir dažas no būtiskākajām lietām, par kurām stāstīs un cīnīsies lielākais melis un fantazētājs – klaidonis un brīvības meklētājs Minhauzens.

Mierīgu vakaru Duntes muižā izjauc princeses un viņas pavadoņu ierašanās. Kopā ar raibo kompāniju ierodas arī Minhauzens. Viņa stāsti sadusmo pils īpašnieci Jakobīni, bet uzjautrina pārējos viesus. Un tikai vienam cilvēkam Minhauzens spēj atklāt savu patieso dabu – ilgas pēc sapņu zemes Ulubeles, kur paslēpties no ikdienas kņadas – zemes, kur vienmēr spīd saule, kur nabagais jūtas bagāts un ikviens spēj patiesi mīlēt…

Minhauzena lomu atveido Mārtiņš Kalita, viņa mīļoto Jakobīni – Everita Pjata. Pārējās lomās – Laura Jeruma, Sigita Jevgļevska, Edgars Pujāts, Gatis Maliks, Armands Kaušelis, Anita Kvāla, Kaspars Kārkliņš, Inese Jurjāne, Rolands Beķeris, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Marģers Eglinskis, Edgars Ozoliņš, Pēteris Lapiņš, Agnese Jēkabsone, Ilze Jura un Anete Berķe.

Biļetes jau iespējams iegādāties teātra, kā arī „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV