Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Komiskais trilleris „Dubultnieks” aicina uz baisu tikšanos ar savu kopiju

Easyget.lv, 14.02.2014. 13:28

No 4. aprīļa Latvijas kinoteātros demonstrēs Ričarda Aioades komisko trilleri „Dubultnieks”.
Komiskais trilleris „Dubultnieks” aicina uz baisu tikšanos ar savu kopiju

Kāda būtu sajūta un ko jūs sacītu, ja kādu dienu darbavietā satiktu savu dubultnieku? Ārēji jūs līdzināties kā divas ūdens lāses, bet viņš, neraugoties uz izskatu, ir daudz perspektīvāks par jums. Darbā, saskarsmē ar citiem un flirtā dubultnieks ir galantāks. Viņš aizēno jūs, cenšas padarīt par savu atspulgu, līdz jūs – oriģināls – zaudējat savu personību un topat par nožēlojamu kopiju, otršķirīgu paša pakaļdarinājumu.

Komiskajā un dramatiskajā trillerī „Dubultnieks” („The Double”) šī situācija uzlūkota ar sarkasmu. Režisors Ričards Aioade ceļ gaismā piemirstu Fjodora Dostojevska stāstu un pēc tā motīviem rada baisi smieklīgu un sirreālistisku trilleri.

Filmas centrā ir Saimons Džeimss, kas ir bikls valsts ierēdnis un kuru kolēģi pazemo, meitenes ignorē. Dzīvodams tādu dzīvi, viņš kļūst gandrīz nemanāms. Kad birojā uzrodas darbinieks, kas mats matā līdzinās kolēģim, apkārtējie to itin kā nemana. Kaut gan ārēji jauniņais ir precīza Saimona kopija, viņu raksturi ir pilnīgi pretēji. Dubultnieks ir pašpārliecināts, pievilcīgs un izturas nepiespiesti. Pamazām viņš pārņem varoņa dzīvi un grūž Saimonu vēl lielākā izmisumā.

Džesijs Eizenbergs (Jessy Eisenberg) pārliecinoši tēlo Saimona un viņa dubultnieka dubultlomu. Skatītāji viņu labi pazīst pēc filmas „Sociālais tīkls” (par šo lomu viņš tika nominēts balvai „Oskars”) un „Krāpšanas ilūzija”. Kopā ar viņu jaunajā filmā tēlo poļu un austrāliešu izcelsmes aktrise Mia Vasikovska (Mia Wasikowska), kuru daudzi atceras pēc filmas „Alise brīnumzemē” un paši aktīvākie skatītāji – pēc Džima Džārmuša (Jim Jarmusch) pēdējā kinodarba „Izdzīvo tikai mīlētāji”.

Filmā jaušamas Franca Kafkas stila nianses, tā nežēlīgi atkailina mazā cilvēka bailes no pasaules, kas viņu nospiež; autori šķietami rotaļīgi iedziļinās personības unikalitātē. „Dubultniekā” nav rodams vienkāršs problēmu skaidrojums, un tie, kuriem nebūs pa prātam sirreālistiskais sižets, spēs saskatīt dziļāku jēgu un „Dubultnieka” spogulī ieraudzīs sevi.

Dubultnieks/ The Double

  • Pirmizrāde Latvijā 04.04.2014
  • Režisors: Ričards Aioade
  • Scenārijs: Ričards Aioade (pēc Fjodora Dostojevska darba)
  • Lomās: Džesijs Eizenbergs („Sociālais tīkls”, „Krāpšanas ilūzija”, „Romai – ar mīlestību”), Mia Vasikovska („Alise brīnumzemē”, „Izdzīvo tikai mīlētāji”, „Džeina Eira”)
  • Žanrs: komēdija, drāma, trilleris
  • Valsts: Lielbritānija, 2013

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV