Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Berlīnes kinofestivālā triumfē Āzijas kino

Easyget.lv, 16.02.2014. 12:59

64. Berlīnes kinofestivāla galvenā balva - "Zelta lācis" - sestdien piešķirta ķīniešu režisora Diao Jiņaņa filmai "Bai Ri Yan Huo" ("Black Coal, Thin Ice" - "Melnā ogle, trauslais ledus").
Berlīnes kinofestivālā triumfē Āzijas kino

Filma vēsta par bijušo policistu alkoholiķi, kurš iesaistās sērijveida slepkavību izmeklēšanā. Galveno lomu kinolentē atveido aktieris Liao Faņs, kurš saņēma Sudraba lāci par labāko vīrieša lomas tēlojumu.

"Black Coal, Thin Ice" ir pirmā ķīniešu filma, kas uzvarējusi Berlīnes kinofestivālā kopš 2007.gada, kad "Zelta lāci" saņēma režisora Vana Guaņaņa filma "Tuya De Hunshi" ("Tuya's Marriage").

Āzijas kino triumfu papildināja arī balva par labāko aktrises darbu, kuru saņēma japāniete Hauru Kuroki par lomu japāņu klasiķa Joši Jamadas filmā "The Little House" ("Mazā māja").

Pie balvām tikuši arī amerikāņu režisoru Ricarda Linklatera un Vesa Andersona darbi.

Andersons saņēma Lielo žūrijas balvu par filmu "The Grand Budapest Hotel", bet Linklaters - Sudraba lāci par labāko režiju filmā "Boyhood".

Berlīnes starptautiskais kinofestivāls ir viens no svarīgākajiem kinofestivāliem pasaulē. Festivālā tiek izrādītas līdz pat 400 filmām, aptuveni 20 filmas sacenšas par festivāla galvenajām balvām - "Zelta lāci" un "Sudraba lāci". Atgādinām, ka pērn Berlīnes starptautiskajā filmu festivāla sadaļā "Generation Kplus" ieguvusi "Grand Prix" balvu kā labākā spēlfilma ieguva Jāņa Norda spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu".

Foto: Kadrs no filmas "Bai Ri Yan Huo". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV