Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latviešu producente saņem kino balvu Londonā

Easyget.lv, 17.02.2014. 14:28

13. februārī Londonā kinoteātrī „Genesis Cinema” prestižajā Londonas Scenāristu festivālā notika daudzstāstu mākslas filmas „50 kisses” pirmizrāde – vienu no tās daļām „Enough” producējusi latviete Anna Zalāne.
Latviešu producente saņem kino balvu Londonā

Annas Zalānes veidotā īsfilma saņēma festivāla balvu par labāko scenāriju.

2012. gadā Londonas Scenāristu festivāls izsludināja konkursu, lai atlasītu 50 divu lappušu apjoma scenārijus, kurā viens no būtiskākajiem elementiem ir skūpsts. Labākās īsfilmas tika apvienotas daudzstāstu mākslas filmā „50 kisses”, kuru ārpus Lielbritānijas demonstrēs Kalifornijā, Kanzasā, Kentuki, Vašingtonā, Teksasā, Austrālijā, Cīrihē, Skotlandē, Puertoriko, Kanādā, Telavivā, Kolumbijā un Filipīnās.

Godalgoto īsfilmu „Enough” producente Anna Zalāne ir veidojusi kopā ar režisori Maurīnu Haskoeti un komandu, kuras sastāvā bijusi vēl viena latviete – skaņu režisore Ilze Kalve. Galveno lomu latvietes veidotajā filmā atveido aktrise Natalija Tena, kura atpazīstama pēc lomām filmu sērijā „Harijs Poters” un seriālā „Troņu spēles”.

Filma „50 Kisses” pēc pirmizrādes tik izrādīta arī citur pasaulē.

Foto: Anna Zalāne Londonas Scenāristu festivālā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV