Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Eiropas un Holivudas kaislības Berlīnes kinofestivālā raidījumā „Kinotēka”

Easyget.lv, 17.02.2014. 14:22

Kino gads pasaulē sākas ar Berlīnes kinofestivālu un Zelta lāčiem. Desmitiem tūkstošu cilvēku dodas uz Berlīni kā uz „kino Meku”, arī latviešu režisori, producenti, kritiķi un kino mīļotāji. Sestdien, 22. februārī, pulksten 18.35 raidījums „Kinotēka” Berlīnē pētīs 2014. gada kino situāciju.

Raidījumā „Kinotēka” Berlīnes kinofestivālā vērosim Eiropas jaunās vēsmas - kas skatītājus kaitina un kas iedvesmo. Kas mums jāsaprot ar jauno “norvēģu Tarantīno” un ķīniešu “aklo masāžu”? Par ko dusmojas Larss fon Trīrs? Iespēja iepazīties ar izcilo vācu aktieri Ulrihu Matesu, kurš jau daļēji jūtoties kā latvietis, jo nospēlējis galveno lomu latviešu topošajā filmā “Pelnu sanatorija”, bet Berlīnes kinofestivālā iekļuvis piedzīvojumā ar iztrūkušu pogu...

Vēl raidījumā - latviešu leļļu animācija Berlīnē un režisore Dace Rīdūze kopā ar savas filmas lellēm konkursā un uz sarkanā paklāja. Māris Martinsons un Linda Krūkle testē savu jauno filmu Berlīnes kino tirgū. Un, protams, Holivudas kņada! Džordžs Klūnijs piedāvā politisko kino uz ekrāna, bet koķetēriju no darba brīvajā laikā. Sestdien „Kinotēkā” - kino kaislības un atziņas pašu acīm.

Savukārt trešdien, 26. februārī, pulksten 17.15 LTV1 ēterā raidījums „100g kultūras. Personība” par animācijas filmu režisori Daci Rīdūzi, kura jau trešo reizi ar savām filmām iznāk uz sarkanā paklāja Berlīnes kinofestivālā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV