Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Īsfilma "Ča-ča-ča(ts)" par seksa čata biznesu Latvijā

Easyget.lv, 17.02.2014. 14:43 | komentāri (3)

TV3 raidījuma Bez Tabu īsfilma "Ča-ča-ča(ts)" atklās seksa čatu studijas un to darbības shēmas.

Iedvesma īsfilmai gūta no nesenā gaismā nākušā skandalozā gadījuma, kad erotiskās interneta sesijas tika organizētas kādā Ventspils veikalā, apmeklētājiem to nenojaušot.

TV3 raidījuma Bez Tabu īsfilmas "Ča-ča-ča(ts)" veidotājs un autors ir pieredzes bagātais žurnālists Alberts Dinters. Līdz šim A.Dinters ir veidojis neskaitāmus cilvēku stāstus, tajā skaitā TVPlay projektu "Viens no mums", kurā aktualizētas skaļas tēmas, kas sabiedrībā joprojām tiek plaši apspriestas, bet nav sakārtotas.

"Manuprāt, daudziem iedzīvotājiem nav ne mazākās nojausmas ne par apmēriem, ne finanšu plūsmu, kas ir saistīta ar šo biznesu. Iespējams, ka latvietis parastais nojauš, ka Rīgā vien darbojas ap 15 šāda veida studijām. Ir zināms, ka vairākās no studijām čata istabas ir ierīkojušas pat vairākos stāvos. Viens no mītiem, ja tic šīs jomas pārstāvju stāstītajam, ir ka meitenes studijās to vien dara, kā nodarbojas ar virtuālo prostitūciju, pornogrāfiju. Lielā mērā tas tā ir, bet ir arī studijas, kuras pozicionē sevi citā virzienā, ne seksa profilā," stāsta A.Dinters.

Skandalozais Ventspils gadījums

Uz patiesiem notikumiem balstītā īsfilmā "Ča-ča-ča(ts)" atklās seksa čatu studijas un to darbības shēmas. Filma parādīs, cik cilvēku studijās tiek nodarbināti, kāds ir viņu vecums un dzimums. Skatītāji varēs uzzināt, kādās mājas lapās pulcējas interneta seksa čatu piekritēji, aiz kādiem lietotāju profiliem viņi slēpjas un, kādi ir biežākie sarunu temati. Vai seksa čatā ir ieviesti kādi noteikumi un cenrādis? Cik ļoti atšķiras šo darbinieku nopelnītais no uzņēmuma peļņas? Kādi ir biznesa virzieni? Gaidāmajā īsfilmā "Ča-ča-ča(ts)" plašāk tiks apskatīts un analizēts nesen raidījuma Bez Tabu ietvaros atklātais Ventspils gadījums. Kāda ir interneta čata mērķauditorija, cik ilgi sievietes ar to nodarbojas, kādas ir iesaistītās personas un galu galā - kāda ir policijas nostāja un risinājums? Kāds liktenis statistiski čatotājus sagaida pēc tam?

A.Dinters turpina: "Neņemot vērā to, ka dīvainais rūpals ar seksa čatu veikalā ir slēgts, ir pietiekami daudz pierādījumu, ka pati nozare zeļ, plaukst, attīstās, un tās turētāji gaida likumdevēju risinājumus, kā šo biznesu var padarīt legālu. Ja nebūs legāli, būs tāpat - vieglas naudas vilinājums ir pārāk liels."

Galvenos secinājumus par šīs industrijas statusu Latvijā un ārpus tās atklāj A.Dinters: "Diemžēl nākas secināt, ka šī joma vilina ļoti daudz sieviešu, meiteņu, kuras uzķeras saldiem solījumiem par ātru peļņu, vieglu naudu, lai gan daudzi studiju īpašnieki pie pirmās iespējas apmāna meitenes. Diemžēl nevaru īsti neko pateikt par šo studiju statusu citzemēs, bet ir skaidrs, ka Latvijā tās darbojas ēnu ekonomikas zonā. Latvijā šis bizness ir tāds kā pakārts gaisā. Aizliegts nav, bet vai atļauts, arī nav skaidrs. Protams, ka katrs pieaudzis cilvēks var darīt ar sevi ko un kā vēlas, bet vai attaisnosies attieksme - par to jau neviens nekad neuzzinās."

Skatieties Bez Tabu īsfilmu "Ča-ča-ča(ts)" 8.martā TVPlay un 13.martā 22:00 kanālā TV3!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV