Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Paziņoti World Press Photo 2014. gada konkursa rezultāti

Easyget.lv, 17.02.2014. 15:51

Prestižajā Pasaules preses fotogrāfijas (World Press Photo) 57. konkursā gandrīz 100 000 darbu konkurencē uzvar amerikāņu fotogrāfa Džona Stanmeijera fotogrāfija "Signāls".   
Paziņoti World Press Photo 2014. gada konkursa rezultāti

Par gada fotogrāfiju tika atzīta amerikāņu fotogrāfa Džona Stanmeijera (John Stanmeyer) fotogrāfija Signāls (Signal), kas oriģināli publicēta izdevumā National Geographic. Fotogrāfijā attēlota nakts ainava ar āfrikāņu pārceļotājiem Džiboti pilsētas krastmalā. Vīri ir pacēluši savus telefonus pret debesīm, cenšoties noķert lētu signālu, lai sazinātos ar tuviniekiem. Attēls liek uzdot jautājumus ne tikai par migrāciju un tās sekām, bet arī par moderno tehnoloģiju ietekmi uz dzīvi. Žūrijas locekle Suzena Linfielda (Susan Linfield) komentē: “Mēs ‘gada fotogrāfijā’ meklējām to pašu, ko cilvēki meklē filmās vai literatūrā - iespaidu, ka tā ir daudzslāņaina, ka tā liek domāt par lietām, par kurām iepriekš nebiji aizdomājies.” Fotogrāfija ieguvusi pirmo vietu arī sadaļā ‘Laikmetīgās problēmas’ (Contemporary Issues) individuālo attēlu kategorijā. 

Pasaules preses fotogrāfijas konkursam darbus iesūtīja 5754 fotogrāfi no 132 valstīm, un rezultātā iesniegto fotogrāfiju skaits sasniedza teju 100 000. Attēlus vērtē žūrija, kuru veido daži no labākajiem dokumentālās fotogrāfijas un fotožurnālistikas ekspertiem pasaulē. Konkursu sastāda astoņas sadaļas, starp kurām ir gan ziņu attēli, gan ikdienas dzīve, gan daba un sports.

Pasaules preses fotogrāfijas konkurss notiek jau vairāk nekā 55 gadus, un tā mērķis ir ne tikai celt vizuālās žurnālistikas standartus, bet arī veicināt informācijas pieejamību un raisīt diskusijas par pasaulē aktuālajiem notikumiem un problēmām. Vairāk informācijas: www.worldpressphoto.org

2013. gada maijā Pasaules preses fotogrāfijas izstāde notika arī Rīgā, Pēterbaznīcā, un tā bija viena no gada apmeklētākajām izstādēm, kurā skatītāju skaits sasniedza 8000 cilvēku. Tās nonākšanu Latvijā organizēja biedrības ‘ISSP’ un ‘Ascendum’.

Foto: Signāls. Foto (c) Džons Stanmeijers

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV