Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

“Kukainīši: Skudru ieleja” šonedēļ iznāk Latvijas kinoteātros

Easyget.lv, 18.02.2014. 09:24

21. februārī Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt animācijas filmu “Kukainīši: Skudru ieleja” (“Minuscule: Valley of the Lost Ants”), kuras pamatā ir pašu mazāko skatītāju iecienītais franču animācijas seriāls.
“Kukainīši: Skudru ieleja” šonedēļ iznāk Latvijas kinoteātros

Filmas darbība risinās skaistā, klusā ielejā, kurā mīt melno skudru kolonija un citi kukainīši. Kādu dienu skudras atrod dārgumus – cukura kārbu. Atradums skudras un citus ielejas iemītniekus ierauj komiskos un elpu aizraujošos piedzīvojumos.

“Kukainīšu” (“Minuscule”) pirmā epizode pirmizrādi piedzīvoja 2006.gada nogalē, un kopš tā laika ir radītas 177 epizodes par skudru, vaboļu, mārīšu, sienāžu, zirnekļu, tauriņu un citu kukaiņu dzīvi. Īsfilmas, kā arī jaunā kinofilma radīta, izmantojot oriģinālu un iedarbīgu metodi – tiek filmēta īsta daba, augi, telpas un priekšmeti, bet galvenie varoņi, paši kukainīši, tiek radīti ar 3D tehnoloģiju palīdzību, piešķirot tiem izteiksmīgas grimases un padarot tos par aktieriem. Kukainīšu piedzīvojumi ir gan uzjautrinoši, gan aizkustinoši, taču viens no seriāla un kinofilmas trumpjiem ir tas, ka kukainīši runā paši savā valodā – filmu sapratīs ikviens skatītājs.

Aktuālās pilnmetrāžas filmas ražošanas budžets ir 20 miljoni eiro. Filmas veidošana sākās 2012.gada martā, bet 2014.gada janvārī tā startējusi virknē Eiropas valstu, uzrādot teicamus kases ieņēmumus. Animācijas filma “Kukainīši: Skudru ieleja” Latvijā tiek demonstrēta Rīgas kinoteātros “Kino Citadele”, “Cinamon”, “Multikino”, kā arī Ventspilī, Valmierā un Daugavpilī.

Video latviešu valodā:

“Kukainīšu” oficiālais YouTube kanāls: http://www.youtube.com/user/Minuscule

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV