Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izrādes „Izraidītie” skatītāji aicināti uz „Sarunām pēc pirmizrādes”

Easyget.lv, 18.02.2014. 13:44 | komentāri (1)

Sestdien, 1.martā, plkst.15.30 pirms Marjusa Ivaškeviča lugas „Izraidītie” izrādes Dailes teātra foajē notiks „Sarunas pēc pirmizrādes”.
Izrādes „Izraidītie” skatītāji aicināti uz „Sarunām pēc pirmizrādes”

Izrādes žanrs ir „latviešu emigranta hronika”, tāpēc sarunu tēma šoreiz – „Apsolītā zeme. Emigrācijas spožums un posts”.

„Sarunās pēc pirmizrādes” piedalīsies Latvijas Radio žurnālists Eduards Liniņš, asociētais profesors un kulturologs Deniss Hanovs, kā arī lugas „Izraidītie” autors Marjus Ivaškevičs un izrādes horeogrāfe Vesta Grabštaite. Sarunas vadīs Dailes teātra literārā padomniece Evita Mamaja, informē Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Mēdz teikt, ka dzimteni pamet tie, kurus pirms tam ir pametusi pati dzimtene. Ik gadu simtiem cilvēku pamet savas mājas, lai meklētu laimi svešās zemēs. Emigrācija ir skārusi gandrīz katru latviešu ģimeni – mūsu radiniekus, mūsu draugus. Kāpēc tik daudziem latviešiem par „apsolīto zemi” ir kļuvusi tieši Anglija – tradīciju, kultūras, temperamenta ziņā pavisam atšķirīga pasaule?

Lugas autors Marjus Ivaškevičs ir lietuviešu dramaturģijas zvaigzne, kura daiļradē īpaši svarīgs ir nacionālās identitātes jautājums. Savukārt Oskars Koršunovs ir vadošais lietuviešu teātra režisors, kurš pēdējā desmitgadē daudz un regulāri iestudē izrādes Eiropas teātros. Lugu „Izraidītie" Oskars Koršunovs iestudējis arī Lietuvas Nacionālajā drāmas teātrī 2011.gadā, un šis iestudējums Viļņā iemantojis „kulta izrādes" statusu.

Bezmaksas ielūgumus uz „Sarunām pēc pirmizrādes” lūdzam rezervēt elektroniski, nosūtot savu vārdu, uzvārdu un nepieciešamo vietu skaitu uz e-pastu pasakumi@dailesteatris.lv.

Uz izrādi „Izraidītie” 1.martā plkst.18.00 studentiem ir iespēja iegādāties biļetes ar 50% atlaidi.

Foto: Izrāde „Izraidītie”. Foto (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV