Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Grieķijas kino vakarā bez maksas demonstrēs Panteļa Vulgaris filmu „Līgavas”

Easyget.lv, 18.02.2014. 11:52

ES māja ikvienu interesentu 26. februārī aicina uz Grieķijas kino vakaru, kura ietvaros būs skatāma grieķu režisora Panteļa Vulgaris filma „Līgavas”.

Filma "Līgavas" (Brides) tapusi 2004.gadā, un tā stāsta par notikumiem 1922.gadā. Filma izpelnījusies lielu kritiķu atzinību, saņemot 10 kvalitātes balvas Saloniki Starptautiskajā filmu festivālā.

Filmas centrā ir jauna grieķiete vārdā Niki, kas kopā ar vēl 700 sievietēm no Grieķijas un Krievijas ar kuģi dodas uz Ameriku māsas vietā, lai kļūtu par Grieķijas imigranta Prodromos sievu. Ceļojuma laikā viņa kļūst par līderi pārējo sieviešu vidū, un iemīlas fotogrāfā Normanā Harisā no Detroitas. Taču viņa ir apsolīta Prodromosam un apzinās, kas sagaida viņas ģimeni, ja nolems aizbēgt kopā ar Normanu…

Filmas scenārija autore ir pazīstamā grieķu rakstniece Ionna Karistjani (Ioanna Karystiani), filmas režisori – Martins Skorsēze (Martin Scorsese) un Pantelis Vulgaris (Pantelis Voulgaris). Galvenajās lomās: Damian Lewis, Victoria Charalabidou, Andréa Ferréol, Evi Saoulidou, Dimitris Kataleifos u.c.

Filma būs skatāma grieķu valodā ar subtitriem angļu valodā. Seansa sākums 26.februārī 17:30 ES mājā, Aspazijas bulvārī 28. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, interesenti aicināti pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445. Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV