Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

„Oskaru” ceremonijas priekšvakarā - godalgotās filmas „Sadursme” un „Sazvērniece” LTV1

Easyget.lv, 18.02.2014. 14:13

ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas priekšvakarā, 1. martā, LTV piedāvā godalgoto filmu „Sadursme”. Savukārt 2. martā demonstrēs ar „Humanitas” balvu par sapratnes veicināšanu godalgoto filmu „Sazvērniece”.
„Oskaru” ceremonijas priekšvakarā - godalgotās filmas „Sadursme” un „Sazvērniece” LTV1

Abas filmas vieno aizraujošs sižets un emocionāls vēstījums. Tās portretē dažādu laikmetu Ameriku un atšķirīga līmeņa konfliktus. Vai tā ir cīņa starp Dienvidu un Ziemeļu štatiem un prezidenta Linkolna slepkavība ASV vēsturei nozīmīga pavērsiena brīdī, vai saspīlētās rasu un sociālo slāņu atšķirības 21. gadsimta sākumā, filmu varoņiem nākas pārskatīt savus pieņēmumus par citādo.

Režisora un scenārista Pola Hegisa drāma „Sadursme” („Crash”), kas izaicinoši un atklāti runā par dažādu rasu un tautību cilvēku attiecībām uz amerikāņu ikdienas dzīves fona, 2006. gadā saņēma trīs ASV Kinoakadēmijas balvas „Oskars” – labākā filma, labākais oriģinālscenārijs un labākā montāža. Dramatisma, negaidītu atklāsmju un patiesas cilvēcības piesātināto stāstu par svešiniekiem, kuru dzīves ceļi negaidīti krustojas 36 stundu laikā Losandželosā, LTV1 demonstrēs sestdien, 1. martā, pulksten 23.30. Filmā piedalās slavenu aktieru ansamblis, kuru vidū jāizceļ šogad „Oskaram” nominētā Sandra Buloka („Gravitāte”), kā arī Mets Dilons, Brendans Freizers, reperis Ludakriss un citi.

Leģendārā aktiera un režisora Roberta Redforda veidotā filma „Sazvērniece” („The Conspirator”) LTV1 ēterā „Oskaru” pasniegšanas vakarā – svētdien, 2. martā, pulksten 23.10. Filmas režisors saņēmis divas ASV Kinoakadēmijas balvas – 1981. gadā par filmas „Parastie cilvēki” režiju un 2002. gadā par Mūža ieguldījumu kino industrijā, dibinājis Sandensas neatkarīgo filmu festivālu, septiņdesmitajos gados atveidojis galvenās lomas tādās pazīstamās filmās kā vesternā „Bučs Kesidijs un Sandenss Kids” un Votergeitas skandālam veltītajā trillerī „Visi prezidenta vīri”, bet pagājušogad nominēts „Zelta Globusam” par aktierdarbu izdzīvošanas drāmā „Viss ir zudis”. „Sazvērniece” galvenajās lomās Robina Raita („Forests Gamps”, seriāls „Kāršu nams”) un Džeimss Makevojs („X-cilvēki: Sākums”, „Zaņķis”).

Foto: Kadrs no filmas „Sadursme”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV