Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas Porcelāna muzejā atklās Aināra Rimicāna personālizstādi "Uzmanību, ass!"

Easyget.lv, 18.02.2014. 14:27

No 21. februāra līdz 18. martam Rīgas Porcelāna muzejā būs apskatāma mākslinieka Aināra Rimicāna personālizstāde "Uzmanību, ass!".

Aināra Rimicāna personālizstāde "Uzmanību, ass!" sola izstādes apmeklētājiem kārtējo pārsteigumu – šoreiz krāšņs porcelāna apvalks reālam metāla asmenim.

Keramiķis strādā ne vien tehniski augstvērtīgi, bet arī konceptuāli, savu izstāžu saturu izvēloties rūpīgi un asprātīgi. Izstādei "Uzmanību, ass!" autors izveidojis 29 īstus zobenus – dekoratīvus, spožus un asus, bet mierā dusošus. Velkot paralēles ar porcelāna dzimteni Ķīnu, Tālo Austrumu tradicionālais aukstais ierocis ieguvis krāšņi dekorētu porcelāna ietvaru, nežēlojot ne zelta un platīna pārklājumus, ne dekoratīvus ornamentus.

Atskatoties uz Aināra Rimicāna šī gadsimta pirmās desmitgades radošo darbību, veidojas interesants stāsts. Personālizstādē "Parādei stāties" 2002. gadā Melngalvju namā bija skatāmas porcelāna kaklasaites, savukārt 2009. gadā personālizstādēs "Kruīzs" galerijā Apsīda un Cēsu izstāžu namā tika eksponēti porcelāna zābaki. Radošā procesa kopsavilkumā, kā stāsta pats mākslinieks, radies "Džentelmeņa komplekts" – porcelāna kaklasaites – krāšņumam, lai var uzcirsties, tāpat porcelāna zābaki – sausām kājām un labsajūtai, un beidzot porcelāna zobeni – drošs paliek nedrošs (visādam gadījumam). Porcelāna džentelmeņi rullē!

Ieejas biļetes: EUR 1.42; EUR 0.71 (skolēniem, studentiem, pensionāriem).

Rīgas Porcelāna muzejs. Kalēju ielā 9/11, Vecrīgā (ieeja no Konventa sētas). Darba laiks: otrdienas – svētdienas no plkst. 11.00 līdz 18.00; Pirmdiena - brīvdiena.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV