Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Pēterbaznīcā atklās vērienīgu tēlniecības izstādi „Pilsēta pasaulei”

Easyget.lv, 18.02.2014. 17:04

No 21. februāra Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs skatāma tēlniecības izstāde „Pilsēta pasaulei”, kas veltīta Rīgai kā Eiropas kultūras galvaspilsētai.

Izstādē „Pilsēta pasaulei” piedalās visu paaudžu Latvijas tēlnieki ar darbiem, kas radīti pēdējo trīs gadu laikā, dodot iespēju skatītājiem ielūkoties daudzveidīgas un profesionāli augstvērtīgas mūsdienu tēlniecības ainā. Ekspozīcijas pamatu veido mazo formu tēlniecība, kas ir mobilāka ideju un eksperimentu ziņā, tādejādi veicinot skulpturālās domas attīstību. Izstādē apskatāmi tēlnieku Viktorijas Pelšes, Zigurda Galūna, Vinetas Kurzemnieces, Vijas Dzintares, Ritvara Kalniņa, Andra Abiļeva un Marinas Veilandes formā bagātie un idejiski piesātinātie darbi.

Izstāde apskatāma līdz 23. martam, tā notiek sadarbībā ar Latvijas Tēlnieku centru (LTC).

LTC darbību uzsāka 1993. gadā. Centrā apvienojušies 50 visu paaudžu profesionālie tēlnieki. 20 savas darbības gados LTC ir organizētas vairāk nekā 60 izstādes Latvijā un ārzemēs, uzaicinot izstādēs piedalīties arī ārzemju māksliniekus. Savukārt Latvijas tēlnieki ar panākumiem piedalījušies daudzos pasaules un Eiropas tēlniecības simpozijos un izstādēs.

Biļešu cena – EUR 2, skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 1. Biļetes - Sv. Pētera baznīcas kasē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV