Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dzintara tēma Dabas muzeja ģimenes dienā

Easyget.lv, 19.02.2014. 11:34

Sestdien, 22. februārī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Dabas muzejā notiks tradicionālā ģimenes diena, kurā dzintara pazinēju vadībā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt jauno ekspozīciju „Dzintars laiku lokos” un iesaistīties radošās aktivitātēs, informē muzeja pārstāve Polīna Šķiņķe.

Dzeltens, oranžs, balts, sarkans, pat zaļš un zils – tik daudzveidīgs un krāšņs ir dzintars. Šoreiz ģimenes dienā apmeklētājus aicināsim apskatīt jauno ekspozīciju „Dzintars laiku lokos”, kurā muzeja ģeoloģijas speciālisti paskaidros, no kā, kādā veidā, cik ilgā laikā veidojas dzintars un kādas īpašības tam piemīt. Kopā ar dzintara pazinējiem, veicot vienkāršus eksperimentus, varēs izpētīt, kas notiek ar dzintaru, to iegremdējot sālsūdenī un saldūdenī, un uzzināt, kā atšķirt īstu dzintaru no viltota. Mazajiem apmeklētājiem piedāvāsim izveidot dzintara zīmējumu ar īpašā veidā radītu iedzintarojumu. Zinātkārākos aicināsim pārbaudīt savas zināšanas un uzmanību, risinot krustvārdu mīklu. 

Ekspozīcija „Dzintars laiku lokos” tapusi Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros un iepazīstina ar dzintara veidošanos, paraugiem no dažādām eksotiskām zemēm, dzintara pielietošanu mākslā, medicīnā un citām vajadzībām.

Dalība pasākumā ar muzeja ieejas biļetēm. Vairāk informācijas muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV