Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Bērnu TDA “Dzintariņš” aicina uz dimanta jubilejas svinībām

Easyget.lv, 20.02.2014. 12:57

Izcilais Latvijas bērnu tautas deju ansamblis (TDA) “Dzintariņš” četros koncertos aicina skatītājus un bijušos dejotājus dalīties 60. jubilejas svinību priekā.

TDA “Dzintariņš” jubilejas ieskaņas koncertu sērija tika sākta 1. februārī atjaunotajā Talsu tautas namā, nākamā kolektīva uzstāšanās paredzēta 22. februārī Jaunolaines kultūras namā. Pēc tam dejotāji 1. martā viesosies Jelgavas kultūras namā, bet grandiozais 60. jubilejas koncerts notiks 18. martā plkst. 19:00 Latvijas Nacionālajā operā, informē TDA “Dzintariņš” pārstāve Līga Greiškane.

“Tie ir svētki ne tikai pašreizējiem “Dzintariņa” audzēkņiem, bet arī tiem, kuri dejot ved savus bērnus un mazbērnus. Jubilejas pasākumos uz skatuves satiksies divgadnieki ar pašiem pirmajiem kolektīva dejotājiem, kuriem tagad ir 60 un vairāk gadu,” stāsta kolektīva mākslinieciskā vadītāja Olga Freiberga, kura ir vairākkārtēja vispārējo, kā arī skolēnu dziesmu un deju svētku virsvadītāja.

O.Freiberga arī zina teikt, ka jubilejas koncerta ieskaņas pasākumos un noslēguma koncertā Latvijas Nacionālajā operā programmā būs tautas deju ansambļa dibinātājas Zinaīdas Zeltmates, kā arī Ulda Žagatas, Ritas Spalvas, Jāņa Purviņa, Olgas Freibergas, Vladimira Dondukova, Sanitas Misikas, Guntas Rudenes un citu autoru veidotās dejas.

Tautas deju kolektīva “Dzintariņš” pirmsākumi meklējami 1953. gadā, kad Poligrāfiķu kluba bērnu deju pulciņa vadītāja, izcilā deju pedagoģe Zinaīda Zeltmate kopā ar saviem mazajiem dejotājiem pārcēlās uz tagadējās Mazās ģildes telpām, kur “Dzintariņa” dalībnieki dejo arī pašlaik. Jau pēc neilga laika skatītājus priecēja pirmās koncertprogrammas - latviešu un citu tautu deju virknes, krāšņi pasaku uzvedumi, kā arī kolektīvs devās pirmajā koncertā ārpus Latvijas – uz Igauniju. Regulāri koncerti Z. Zeltmates vadībā padarīja “Dzintariņu” par vienu no populārākajiem bērnu tautas deju ansambļiem Latvijā. Arī pēdējos desmit gados “Dzintariņa” dejotāji piedalījušies neskaitāmos festivālos Vācijā, Francijā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Austrijā, Lielbritānijā, Čehijā, Ungārijā, Krievijā, Ukrainā, Slovākijā, Itālijā, Spānijā, Japānā, Meksikā, un no daudziem mājās atvestas godalgas.

Tagad bijušās mākslinieciskās vadītājas iesākto darbu veiksmīgi turpina viņas meita Olga Freiberga, kurai palīdz divas kādreizējās kolektīva dejotājas – Sanita Misika un Gunta Rudene.

Plašāku informāciju par kolektīvu var iegūt www.dzintarins.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV