Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Foto: Niko Dostāla operete "Klīvija" piedzīvo pirmizrādi

Easyget.lv, 20.02.2014. 13:50

16. februārī kultūras pilī Ziemeļblāzma notika krāšņa Rīgas Muzikālā Teātra jauniestudējuma pirmizrāde Niko Dostāla romantiskajai operetei "Klīvija". Tuvākā izrāde - jau svētdien.
Foto: Niko Dostāla operete "Klīvija" piedzīvo pirmizrādi

Galerijas:

Niko Dostāla operetes "Klīvija" jauniestudējums radošajai grupai ir aizraujošs mīlestības darbs skaistajā, publikas mīlētajā operetes žanrā. Izrādes režisors un dramaturgs Indulis Smiltēns kopā ar diriģentu Guntaru Bernātu, veidojot operetes "Klīvija" iestudējumu, vēlas radīt multimediālu skatuves mākslas darbu ar Niko Dostāla mūziku, Agra Daņiļeviča kustību horeogrāfiju, Jāņa Jansona scenogrāfiju, Elitas Platmalnieces tērpiem, kas iekļauj un papildina mākslinieku tēlojumu, mūsu laika noskaņām atbilstošā intonācijā. „Iestudējums uzrunās skatītāju tieši šodienas situācijā, risinot mūžīgos ego izaicinājumus, savstarpējo attiecību nianses un personības veidošanās noslēpumus. Caur smeldzīgu un arī draisku humoru, skatītāji varēs identificēt cilvēciskās vājības un netikumus, bet, kā jau operetes žanrā pienākas, problēmas tiks atrisinātas un pozitīvais, godīgais triumfēs,” uzsver Rīgas Muzikālā teātra pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Jauniestudējumā piedalās izcils un Latvijā iemīļots mākslinieku ansamblis – Klīvijas lomā iejutīsies šobrīd Parīzē dzīvojošā un pasaulē koncertējošā Silga Tīruma un atzītās latviešu operdziedātājas Sonora Vaice un Inga Šļubovska, savukārt viņu skatuves partneri būs skatītāju iemīļotie mākslinieki – Ingus Pētersons un Nauris Indzeris. Kopā ar viņiem izrādē piedalīsies Baiba Berķe, Marlēna Keine (Igaunija), Kārlis Rūtentāls, Emīls Kivlenieks, Juris Ādamsons, Andris Lapiņš, Jānis Kirmuška, Juris Strenga, Jānis Skanis, Zigurds Neimanis un Voldemārs Šoriņš, bet par izrādes krāšņumu rūpēsies operetes orķestris, koris un dejotāji. Kopā ar režisoru Induli Smiltēnu jauniestudējuma radošajā komandā ir producente Agija Ozoliņa-Kozlovska, diriģents Guntars Bernāts, mākslinieciskais konsultants Jānis Kaijaks (seniors), scenogrāfs Jānis Jansons un horeogrāfi Agris Daņiļevičs un Vita Bekmane.

Tuvākās izrāde - 23. februārī, 30. martā un 27. aprīlī skatītājus gaida nākamās "Klīvijas" izrādes.

Foto: Operetes "Klīvija" uzvedums. Foto (c) Jānis Buls

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV