Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Pompeji”

Easyget.lv, 21.02.2014. 09:36

21. februārī, vienlaikus ar ASV un citām pasaules valstīm, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt 3D filmu “Pompeji”.
Kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Pompeji”

Vizuāli iespaidīgās, episkās drāmas „Pompeji" (“Pompeii”) režisors ir Pols V.S. Andersons („Nezūdošais ļaunums", „Trīs musketieri", „Svešais pret Plēsoņu"), scenāriju rakstījuši filmu „Betmens uz mūžu", „Gosforda parks" un „Šerloks Holmss" veidotāji, bet titullomas izpilda populārā seriāla “Troņu spēles” zvaigzne Kits Haringtons, Emīlija Brauninga (“Aizliegtais paņēmiens”), Kīfers Sazerlends (“24 stundas”), Kerija Anna Mosa (“Matrikss”) un citi.

Filmas darbība risinās mūsu ēras 79. gadā. Pompeji ir plaukstoša romiešu pilsēta Vezuva kalna pakājē, taču kādu dienu pilsēta kļūst par skatuvi vienai no baisākajām dabas katastrofām cilvēces vēsturē, jo sākas tuvumā esošā vulkāna izvirdums. Uz šī apokaliptiskā fona risinās mīlas stāsts un izmisīga cīņa par izdzīvošanu. Vergs Milons, kurš kļuvis par neuzveicamu gladiatoru, apņēmies no trakojošas stihijas izglābt mīļoto meiteni Kasiju - turīga tirgotāja meitu, kura pret pašas gribu saderināta ar negodīgu romiešu senatoru.

Fragments no intervijas ar filmas centrālo zvaigzni, aktieri Kitu Harintonu:

Cik sarežģīta un izaicinoša ir loma jaunajā filmā?

Šī ir pirmā reize, kad piedalos šāda mēroga projektā, turklāt ar tik intensīvu darba grafiku un treniņiem. Seriāla “Troņu spēles” veidošana atšķiras no kino filmēšanas, esmu pieradis strādāt ar pārtraukumiem starp sezonām un sērijām... “Pompeji” ir mans pirmais lielais kino projekts, un filmēšanās bija tiešām izaicinoša un, jāatzīst, arī fiziski nogurdinoša, jo filmā ir daudz cīņu ainu un kaskadieru triku. Lai arī ļoti smagi trenējos, tagad esmu apmierināts, jo esmu labākajā fiziskajā formā kā jebkad!

Ņemot vērā seriāla “Troņu spēles” panākumus, jums droši vien tagad tiek piedāvātas neskaitāmas lomas... Kas piesaistīja dalībai filmā “Pompeji”?

Es vienmēr esmu mīlējis spriedzes filmas un cīņu ainas. Par spīti tam, ka “Troņu spēlēs” esmu gana daudz vicinājis zobenu, man joprojām patīk to darīt. “Pompeju” scenārijs ir aizraujošs, kā arī Pols V.S. Andersons ir talantīgs un iedvesmojošs režisors – es nevarēju nepiekrist šai lomai.

Filmas veidotājus iedvesmoja patiesi notikumi par Vezuva izvirdumu un Pompeju bojāeju. Vai gatavojoties lomai, atklājāt ko jaunu par šiem vēsturiskajiem notikumiem?

Jā, noteikti. Biju lasījis vairākas grāmatas par Pompejiem, taču piedaloties šajā filmā es atklāju daudz jauna par romiešiem. Es biju pārsteigts par to, cik attīstīta bija viņu civilizācija un cik daudz no romiešu izgudrotā mēs izmantojam vēl šodien. Starp citu, nesen Britu muzejā bija lieliska izstāde par Pompejiem – kultūru un sadzīvi. Manuprāt tagad interese par šo pilsētu un notikumiem ir augsta.

Jūsu loma “Troņu spēlēs” ir padarījusi jūs par pasaules mēroga zvaigzni. Kā sadzīvojat ar popularitāti?

Tas ir savādi, ļoti savādi, sevišķi kad cilvēki uz ielas sauc “Džon Snov!” (seriāla “Troņu spēles” varoņa vārds). Tad nu es parasti pasaku paldies un jokojoties atklāju, kā mani patiesībā sauc (aktieris smejas). Bet ja nopietni, nevienam nebija nojausma, ka seriāls jau pirmās sezonas laikā gūs tādus panākumus. Seriāla mērogs ar katru sezonu kļuva arvien plašāks un iespaidīgāks. Sanāk, ka mēs, aktieri saņemam algu, bet tajā pašā laikā zaudējam anonimitāti. Tāda nu ir šī amata cena.

Vai piedalīšanās jaunajā filmā ir devusi jaunu pieredzi, kuru izmantosiet nākamajos kino projektos?

Jā, esmu saņēmis kārtīgu pārliecības devu par saviem spēkiem. Es vienmēr esmu bijis nedaudz kautrīgs, joprojām esmu, taču dalība šāda mēroga kinofilmā, turklāt galvenajā lomā, man ir devusi nenovērtējamu pieredzi un pārliecību par sevi.

Filmas “Pompeji” reklāmas rullītis ar subtitriem latviski:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV