Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Zviedrijā atklās Ievas Kraules personālizstādi

Easyget.lv, 21.02.2014. 14:08

kim? Laikmetīgās mākslas centrs 28. februārī Vita Kuben galerijā Ūmeo, Zviedrijā atklās Ievas Kraules personālizstādi „...if all you told was turned to gold”.
Zviedrijā atklās Ievas Kraules personālizstādi

Māklsiniece Ieva Kraule jaunajā izstādē „...if all you told was turned to gold” turpina sadarbību ar kim? Laikmetīgās mākslas centru, ko aizsāka personālizstāde “11 no 10” 2013. gadā. Jaunajā izstādē dominē siltās krāsas un zemes toņi, kas bija tik ierasti Padomju Latvijas tēlotājmākslā, šeit sastop laikmetīgās mākslas nereti savrupo un pasauso estētiku. Amatniecības taktīlums, sajaucies ar atrastiem priekšmetiem, atklāj vēlmi meklēt emocionālu, nostalģisku telpu, kur vēstures fragmenti, atmiņas un aizmirstais saplūst kopā vizuāli emocionālā pieredzē.

Atklāšanas pasākumu pavadīs Kaspara Groševa performance.

Ieva Kraule (1987) dzimusi Rīgā, studē Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās Komunikācijas nodaļā; pirms tam studējusi glezniecību un keramiku, strādā dažādos medijos. Viņas darbi atsaucas uz Padomju laika arhitektūru un interjera dizainu, amatniecību un 90. gadu popkultūru. Māksliniece izmanto pagātnes dekonstrukciju un kolektīvo atmiņu pieredzi, lai pētītu savu māksliniecisko un estētisko izvēļu cēloņus. Personālizstādes: “Sengaidītas brīvdienas pie fiktīvu atmiņu bezdibeņa” galerijā “Bastejs”, “11 no 10” kim? Laikmetīgās mākslas centrā un „Vientulība būs mans lielākais dārgums” Kalnciema kvartāla galerijā 2014. gadā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV