Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Valodas vakaru ciklā viesosies Aivars Berķis

Easyget.lv, 24.02.2014. 13:40

26. februārī plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19 notiks kārtējā tikšanās valodas vakaru ciklā „Vārds – tas ir svētums, gadsimtu pienests” – ar publicistu Aivaru Berķi sarunāsies rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs.

Aivaram Berķim un Ērikam Hānbergam būs daudz par ko runāt, jo ilgus gadus daudzas lietas viņi darījuši kopā. Viena no zināmākajām ir Imanta Ziedoņa inspirētā un arī realizētā ideja – konkurss par sakoptāko lauku sētu Latvijā.

15 gadu garumā kopā ar Ēriku Hānbergu un Dainu Bruņinieci Aivars Berķis apbraukājis ap 500 lauku sētu un par 100 labākajām kopā ar saviem ceļabiedriem pastāstījis grāmatā „100 lauku sētas Latvijā” (2007).

Pagājušajā gadā nāca klajā grāmata „No Jāņiem līdz Murjāņiem” – Aivara Berķa un Imanta Ziedoņa ciešā sasaistē radīts atmiņu stāsts par Dzejnieka un viņa mājas lielo piedzīvojumu – no dullas idejas kādā Jāņu rītā līdz ēkai, kuru nepārstāja apbrīnot un kura bija gan rakstīšanas un ideju dzimšanas vieta, gan viesu oāze un kuru Ēriks Hānbergs grāmatas ievadā savukārt nodēvējis par „epifāniju ar niedru jumtu”.

Šobrīd Aivars Berķis ir viens no apbalvojuma „Laiks Ziedonim!” vizionāriem nominācijai „Dzīve literatūrā „Bize””.

26. februāra saruna risināsies Ojāra Vācieša muzeja Robinsonzālē, kur daudzus rudeņus Aivars Berķis un Ēriks Hānbergs kopā ar muzejniekiem, draugiem un kolēģiem īstenojuši vēl vienu tradīciju – skābējuši kāpostus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV