Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Mēmā kino klasika - Čarlijs Čaplins

Easyget.lv, 24.02.2014. 16:04

Ceturtdien, 27. februārī, plkst. 18.30 kultūras centra Iļģuciems Amatu nama kamerzālē interesenti aicināti uz Kino kluba lekciju par mēmā kino spožāko pārstāvi – Čarliju Čaplinu.
Mēmā kino klasika - Čarlijs Čaplins

Par Čarliju Čaplinu (Charlie Chaplin, 1889-1977) ir dzirdējuši visi, arī tie, kas uz kino neiet vispār. Kino vēsturē Čaplins ir tikpat būtisks kā Šekspīrs literatūrā. Čaplina Klaidonis ir viens no visu laiku populārākajiem kino tēliem, viņa filmas allaž raisījušas smieklus un asaras, melodrāmās vienmēr jautrība mijusies ar smeldzi. Kinolentes ar Čaplinu galvenajās lomās var skatīties atkal un atkal, jo tās neko nav zaudējušas no sava maģiskā valdzinājuma, kaut uzņemtas pirms daudziem gadu desmitiem.

27. februāra Kino klubā ikvienam interesentam būs iespēja noskatīties filmu „Zelta drudzis” (1925) ar Čarliju Čaplinu galvenajā lomā. Filmas varonis Čarlijs šoreiz ir Aļaskā, zelta drudža laikā 20. gadsimta sākumā. Viņam uzsmaida veiksme, bet mīlestība arī šoreiz ir svarīgāka par naudu. Lekciju vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs.

Nākamā Kino kluba lekcija notiks 13. martā plkst. 18.30, un arī tā būs veltīta Čarlija Čaplina daiļradei. Tās apmeklētājiem būs iespēja noskatīties filmu „Lielās pilsētas gaismas” (1931). Filmas varoņi – akla meitene, piedzēries miljonārs un klaidonis Čarlijs, kura mīlestības spēks spēj atdot meitenei redzi. Kino vēsturnieki šo darbu atzīst par visu laiku izcilāko melodrāmu.

Ieejas maksa – EUR 2.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem – EUR 1.00.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV