Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LMA izstādes "Mākslas dzīres" ietvaros notiks divi diskusiju vakari

Easyget.lv, 25.02.2014. 12:11

Latvijas Mākslas akadēmijas pirmā stāva izstāžu zālē atklāta izstāde „Mākslas dzīres”, kurā ar saviem darbiem piedalās 41 mākslinieks no dažādām mākslas nozarēm, simboliski svinot satikšanos. Izstāde ilgs līdz 13. martam, un tās ietvaros norisināsies divi diskusiju vakari.
LMA izstādes "Mākslas dzīres" ietvaros notiks divi diskusiju vakari

Galerijas:

Pirmā diskusija, kas gaidāma 4. martā plkst. 18.00, būs veltīta nostāstiem apvītajai Mākslas akadēmijas bohēmai. Runāsim par atmosfēru Akadēmijā, kas atšķiras no citām mācību iestādēm, meklēsim nedzirdētus atmiņu stāstus, ielūkosimies karnevālos un vēl. Diskusijā piedalīsies dažādās Mākslas akadēmijas nodaļās studējušie, piemēram, Jāzeps Pīgoznis, Matiass Jansons, Sarmīte Sīle, Anna Andersone.

Otra diskusija, kas notiks 11. martā plkst. 18.00, būs veltīta jaunajai mākslinieku paaudzei, viņu panākumiem Latvijā un pasaulē. Jaunie mākslinieki Zane Tuča, Artis Nīmanis, Kristīne Bula, Ieva Balode un Ieva Alksne stāstīs par savu pieredzi starptautiskos konkursos, par konkurētspēju, par novērojumiem ārzemju mākslas tirgū, par jauno mediju nozīmi u. c.

Izstāde „Mākslas dzīres”, kuru studiju procesa ietvaros veido jaunās mākslas zinātnieces, ir veltīta visām 14 Latvijas Mākslas akadēmijas apakšnozarēm. „Mūsu galvenais mērķis ir jebkuram apmeklētājam parādīt, cik daudzveidīga ir mākslas dzīve Latvijā, izceļot to ar netradicionālu izstādes scenogrāfiju,” par „Mākslas dzīru” ideju saka viena no izstādes kuratorēm, Latvijas Mākslas akadēmijas mākslas zinātnes 4. kursa studente Ieva Kalnača. „Ļaujam apmeklētājiem ne tikai aplūkot pazīstamu Latvijas mākslinieku darbus, bet arī iejusties mākslinieka darbnīcas atmosfērā, izbaudīt nedaudz bohēmisko darbnīcas noskaņu un, protams, baudīt labu mākslu,” uzsver Kalnač.

Izstādes scenogrāfiju iedvesmojusi Anšlava Eglīša romānā „Homo Novus” aprakstītā mākslinieka darbnīca: „Diezgan lielai, bet pavisam dīvaina veida telpai visas sienas bija iešķības, visādu iekaktu izrobotas. Kādu kaktu aizsedza glezturis ar lielu, spodri baltu audekla uz tā. Gar sienām stāvēja grāmatām un visādiem darbnīcas sīkumiem piekrauti plaukti. No taupības krāsniņas pāri visai istabai kā varena sieksta stiepās norūsējusi skārda dūmu caurule. Tieši virs dzīru galda, kur savienojās posmi, caurule bija tā ielīkusi, ka likās – katru mirkli var atirt vaļā un nogāzties.”

Izstādes darba laiks: pirmdien, otrdien, trešdien, piektdien, sestdien: 11.00–18.00, ceturtdien: 11.00–19.00. Pārtraukums: 14.30–15.00. Svētdien: slēgts. Ieeja izstādē un diskusiju vakaros – bezmaksas.

Foto: Izstādes "Mākslas dzīres" atklāšana. Foto (c) Didzis Grodzs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV