Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izsludina pašizdoto fotogrāfijas grāmatu konkursu „Self Publish Riga”

Easyget.lv, 25.02.2014. 12:50

Līdz 20. aprīlim iespējams pieteikties starptautiskam pašizdoto fotogrāmatu konkursam „Self Publish Riga”. Labākos darbus varēs apskatīt izstādē Rīgas Fotomēneša laikā maijā.

Pašizdošana sniedz māksliniekam iespēju veidot un izplatīt savu grāmatu pašam, izvairoties no starpnieka – izdevniecības – un tās diktētajiem noteikumiem. Grāmatu veidošana savām rokām patlaban piedzīvo nebijušu uzplaukumu mākslas pasaulē, tā padarījusi grāmatu izdošanu par demokrātiskāku procesu, pieejamu ikvienam. „Self Publish Riga” pasākumi iepazīstinās plašāku publiku ar pašizdošanas kustību, tās sniegtajām iespējām un spilgtākajiem pasaules piemēriem, vēsta informē ISSP pārstāve Evita Goze.

Konkursam iesniegtās fotogrāmatas vērtēs starptautiska žūrija – pieredzējis grāmatizdevējs un daudzu starptautisku konkursu žūrijas loceklis un kurators Markuss Šādens (Markus Schaden, Vācija), pasaulē atzīti fotogrāmatu dizaineri Teuns van der Haidens (Teun van der Heijden, Nīderlande) un Anja Naļecka (Ania Nalecka, Polija), fotogrāfs, lektors un The Photobook Club dibinātājs Mets Džonstons (Matt Johnston, Lielbritānija), fotogrāfs un pašpublicētu grāmatu entuziasts Niko Baumgartens (Nico Baumgarten, Vācija), kurš grāmatu veidošanas prasmi apguvis Itālijā, un mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Petraškevičs. Žūrijas locekļi, kā arī citi starptautiski partneri no Portugāles, Zviedrijas, Polijas, Igaunijas un Lietuvas maijā viesosies Rīgā, prezentējot savas fotogrāmatu kolekcijas un daloties ar pieredzi grāmatu izdošanā.

Labākās grāmatas autors iegūs iespēju bez maksas piedalīties Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) 2014 meistarklasē; trīs labāko pieteikumu autori saņems individuālās konsultācijas ar konkursa žūrijas locekļiem.

Konkursu un izstādi organizē biedrība ISSP (www.issp.lv). Tā ir daļa no Rīgas Foto Mēneša 2014 un Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV