Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Raidījuma „Ielas garumā” vadītāja vedīs "pastaigā" pa Brīvības ielu

Easyget.lv, 25.02.2014. 18:07

Ceturtdien, 27. februārī, plkst. 17.00 Rīgas Centrālā bibliotēka (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) aicina uz tikšanos ar raidījuma „Ielas garumā” vadītāju Lilitu Eglīti pasākumā „Brīvības ielas garumā”. 
Raidījuma „Ielas garumā” vadītāja vedīs "pastaigā" pa Brīvības ielu

Sarunas ar raidījuma „Ielas garumā” vadītāju Lilitu Eglīti un bibliotēkas lasītājiem – Brīvības ielas iedzīvotājiem – būs veltītas Brīvības ielas vēsturiskajai attīstībai. Gada laikā ar moto „Bulvāris. Iela. Gatve” iecerēti vairāki šādi stāstīšanas pasākumi, kuros Centrālā bibliotēka iecerējusi akcentēt Brīvības ielas vēsturi, tās ēkas un cilvēkus. Kā zināms viena no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas tematiskajām līnijām arī ir „Brīvības iela”.

Pasākums notiek UNESCO projekta „Stāstu bibliotēkas” ietvaros.

Praktiska Brīvības ielas izpēte notiks pavasarī, kad bibliotēka plāno pasākumu dalībnieku pastaigu pa Vecrīgu no Kaļķu ielas līdz Brīvības piemineklim, bet vēlāk – arī velobraucienu no Raiņa pieminekļa līdz pat Juglai.

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tīklā „Stāstu bibliotēkas” Rīgas Centrālā bibliotēka iesaistījās 2014. gada sākumā. Projekta mērķis ir veicināt un attīstīt stāstīšanas tradīciju kā nemateriālā kultūras mantojuma nozīmīgas daļas pārmantošanu. Bez tam tiešā komunikācijā un personiskā kontaktā starp stāstītāju un klausītāju veidojas tā pievienotā vērtība, kas saistīta ne vien ar interesi par būtiskām lietām savā pilsētā vai novadā, bet arī ar stāstītāja personības fascinējumu, kas ir īpaši vērtīgi laikā, kad dažādu rīku un priekšmetu nepastarpinātas saskarsmes kļūst arvien mazāk.

Par gaidāmajiem pasākumiem plašāka informācija pieejama bibliotēkas interneta vietnē: www.rcb.lv

Foto: Foto (c) Renārs Koris

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV