Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jura Alunāna dzimšanas dienā svinēs Valsts valodas dienu

Easyget.lv, 26.02.2014. 11:27

Aicina pieteikt pasākumus Valsts valodas dienas svinību programmai
Jura Alunāna dzimšanas dienā svinēs Valsts valodas dienu

Rakstniecības un mūzikas muzejs sadarbībā ar Piebalgas muzeju apvienību „Orisāre”, Krišjāņa Barona muzeju un Ādolfa Alunāna memoriālais muzeju aicina 13. maijā, Jura Alunāna dzimšanas dienā, svinēt Valsts valodas dienu.

Pēc vairāk nekā piecdesmit gadu pārtraukuma izdota jauna „Latviešu valodas gramatika”. Priecīgajam notikumam par godu Valsts valodas dienas organizatori aicina:

  • atvērt jauno vai savu veco un iecienīto gramatikas grāmatu;
  • grāmatā atrodamos valodas noteikumus un principus ar radošu izdomu izmantot un pārvērst zibakcijās, konkursos, spēlēs, radošajās darbnīcās un citos pasākumos;
  • Valsts valodas dienu nosvinēt gramatiski.

Valsts valodas dienas tradīcija uzsākta 2012. gadā. Iepriekšējos svētkos apzinātas Alunāna ielas Latvijā, orientēšanās spēlē iepazīti Jura Alunāna darinātie jaunvārdi, tapusi „Sviesta kino” filmiņa par pirmo latviešu hipsteri Juri Alunānu. Valsts valodas dienas mērķis ir radošā un mūsdienīgā veidā svinēt to, ka mūsu valsts valoda ir latviešu valoda.

Valsts valodas diena ir svētki, kuru tradīcijas varam veidot un plānot paši, tāpēc klases, domubiedru grupas un visi citi interesenti no visas Latvijas aicināti svinēt valodu, īstenojot radošas aktivitātes dzīves, darba vai mācību vietā un tās tuvākajā apkārtnē. Ja vēlaties, lai informācija par pasākumu tiktu iekļauta kopējā svētku programmā un par to uzzinātu visā Latvijā, līdz 14. aprīlim sūtiet savas idejas aija.luse@rmm.lv!

Akcijas organizētāji: Rakstniecības un mūzikas muzejs, Piebalgas muzeju apvienība „Orisāre”, Krišjāņa Barona muzejs un Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs.

Foto: Publciitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV