Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Amatieru teātru festivāls būs veltīts Ārija Geikina piemiņai

Easyget.lv, 26.02.2014. 15:58

1. un 2. martā Rīgas Kultūras centrā Iļģuciems interesenti tiek aicināti uz Amatieru teātru festivālu, kas šogad veltīts latviešu režisora, dramaturga, rakstnieka, aktiera un aktiermākslas pedagoga Ārija Geikina piemiņai.  

Amatieru teātru festivālā piedalīsies amatieru teātru kolektīvi no Rīgas un citām Latvijas pilsētām, kolektīvi, kuri ievērojami daudz iestudējuši latviešu oriģināldramaturģijas darbus. Pasākumā piedalīsies Lizuma un Aknīstes amatieru teātri, Latvijas Universitātes studentu teātris, Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas drāmas un dzejas teātris un Rīgas Kultūras centra Iļģuciems amatieru teātri „Piektais tramvajs” (kuru šobrīd vada Ārija Geikina dzīvesbiedre Laima Geikina) un „Rampa”.

Ārijs Geikins (1936-2008) ir izcila kultūras personība latviešu teātra un it īpaši amatieru teātra vēsturē. Viens no viņa darbības pamatprincipiem bija latviešu oriģināldramaturģijas iestudēšana. Kā dramaturgs un režisors Ārijs Geikins centās paplašināt latviešu teātra estētiskās un ētiskās robežas, īpaši izkopjot vēsturisko lugu tradīciju. Režisora un dramaturga luga "Leģenda par Kaupo" aizsāka tolaik aizliegto nacionāli vēsturisko lugu un to iestudējumu tradīciju latviešu teātrī un literatūrā, veselā paaudzē modinot jaunu nacionālo pašapziņu.

14. februārī tika svinēta Ārija Geikina 78. dzimšanas diena.

Izrādes notiks Rīgas Kultūras centra Iļģuciems lielajā zālē un Amatu nama kamerzālē. Ieejas maksa: dienas biļete – EUR 4.00; uz katru izrādi – EUR 2.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV