Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrāde Māras Ķimeles jauniestudējumam „Dzeja”

Easyget.lv, 28.02.2014. 11:59

Sestdien, 1. martā, plkst. 19.00 Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisores Māras Ķimeles jauniestudējums „Dzeja”.
Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrāde Māras Ķimeles jauniestudējumam „Dzeja”

Galerijas:

Satikties ar dzejoli, satikties ar autoru, satikties ar sevi. Iestudējumā būs dzirdami dažādu autoru un dažādu laikmetu dzejoļi secībā, kura rodas spēles laukumā, līdz ar to katra izrāde būs atšķirīga.

Režisore Māra Ķimele stāsta: „Šis ir ne tikai poētisks, bet arī pētniecisks darbs. Gribam atrast to dzejas zonu sevī, kur dzeja ir nepieciešama, un izprast, ko mēs katrs gaidām no dzejas. Mūsuprāt, dzeja ir viena no vissubjektīvākajām mākslām, un mēs gribam šo subjektīvo dzejas izpausmi saglabāt, atrodot tieši savus dzejoļus un dzejniekus. Mēs vēlamies nepārvērst dzeju par prozu, nezaudēt tās struktūru, ritmu, muzikālo un poētisko loģiku.”

„Es pirmo reizi daru divas lietas, ko es nekad neesmu darījusi – veidoju kostīmus un spēlēju izrādē, kurā viss ir nezināms – nekad nevar zināt, ar ko tā sāksies un ar ko beigsies. Sajūta ir kā putnam, kurš pēkšņi lidojumā saprot, ka viņam ir citi spārni, kas pieprasa jaunu tehniku, manevrēšanas spējas,” atklāj aktrise un izrādes kostīmu māksliniece Jana Čivžele.

Jauniestudējumā piedalās aktieri: Jana Čivžele, Ivars Krasts, Ģirts Krūmiņš, Guna Zariņa un Kaspars Znotiņš, kostīmus veidojusi – Jana Čivžele, telpu iekārtojusi – Māra Ķimele.

Tuvākās izrādes: 1., 2., 5. martā (biļetes izpārdotas) un 8., 9. martā.

Biļetes uz izrādi nopērkamas Jaunā Rīgas teātra kasē (Lāčplēša iela 25) vai internetā www.biletes.1188.lv.

Foto: Izrāde „Dzeja”. Foto (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV