Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Foto: Sākušies Baltijas Grāmatu svētki 2014

Easyget.lv, 28.02.2014. 22:08

No 28. februāra līdz 2. martam starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norits gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums - starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde "Baltijas Grāmatu svētki 2014".
Foto: Sākušies Baltijas Grāmatu svētki 2014

Galerijas:

Izstāde ir kļuvusi par gaidītiem un pārdomātiem svētkiem, kur grāmata ir izziņas, informācijas, pārdzīvojuma un līdzdzīvošanas objekts. Trīs izstādes dienās varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem un iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām cenām, informē "BT 1" mediju koordinatore un "Baltijas Grāmatu svētki 2014" sabiedrisko attiecību projekta vadītāja Inese Libere.

Plašs grāmatizdevēju pulks

"Baltijas Grāmatu svētkos" piedalīsies izdevniecības un grāmatu apgādi, kā arī grāmattirgotāji un ar grāmatniecību saistīti uzņēmumi. Daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās tādas Latvijas izdevniecības kā "Atēna", "Avots", "Dienas Grāmata", "Jāņa Rozes apgāds", "Jumava", "Karšu veikals Jāņa sēta", "Kontinents", "Latvijas Grāmata", "LU Akadēmiskais apgāds", "Madris", "Pētergailis", "RaKa", "The White Book", "Zinātne", "Zvaigzne ABC" un citas.

"Baltijas Grāmatu svētki" ir arī vieta, kur literāti, zinātnieki un grāmatizdevēji noskaidro bērnu, kā arī pusaudžu iemīļotākos rakstniekus, grāmatas, to ilustratorus un veiksmīgākās skolu un novadu bibliotēkas. Bērnu žūrija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas kultūrvēstures apzināšanas un izzināšanas avotiem.

Pasākumā Latvijas Grāmatizdevēju asociācija rezumē gada devumu grāmatu dizaina jomā, salīdzina Latvijas grāmatu izdevēju un mākslinieku sniegumu ar igauņu un lietuviešu kolēģu veikumu, saka paldies medijiem par sekmēm grāmatu popularizēšanā.

Tikšanās ar autoriem un grāmatu varoņiem

Grāmatu svētki Ķīpsalā ir arī nozīmīgs kultūrvēsturisks notikums, jo lasītājiem ir iespēja tikties, iztaujāt, iegūt autogrāfus no tautas dižgariem, kuru vārdi ir kultūras kanona vērtībā. Šogad izstādē tiks atzīmēta akadēmiķa Jāņa Stradiņa 80.dzimšanas dienu, tiekoties gan ar pašu jubilāru, gan izdevuma "Jānis Stradiņš. Ceļš cauri laikiem" autori Līgu Blauu.

Grāmatizdevēji ir parūpējušies par saistošām tikšanās reizēm, diskusijām ar jaunāko, tautā jau popularitāti ieguvušo grāmatu autoriem. Šī ziņa būs noderīga autogrāfu kolekcionāriem. Savukārt nedalītu grāmatmīļu uzmanību piesaistīs jaunumu prezentācijas. Kā katru gadu, izdevniecības piedāvās ne tikai daiļliteratūru, bet arī mācību literatūru grāmatu formātā un digitāli. Jāsarosās arī bibliotēku vadītājiem, lai saņemtu finansiālu atbalstu no novadu vadības jaunas literatūras iegādei, jo izstādē tiek piedāvātas ļoti tīkamas cenas.

Grāmatu maiņa

Grāmatu izstāde Ķīpsalā visus pēdējos gadus bijusi īpaši populāra ar 2008.gadā ieviesto un nu jau par gaidītu un daudziem iemīļotu akciju kļuvušo "Grāmatu maiņas punktu". Novērojumi liecina, ka interesei par "Grāmatu maiņas punktu" nav ierobežojuma - no pirmsskolas vecuma bērna līdz 98 gadus vecam grāmatmīlim.

Katru gadu izdevniecības rīko savus "iecienītos grāmatu grozus", kuros par ievērojami samazinātu cenu var iegādāties jaunāko daiļliteratūru, piesaistot ikviena izstādes apmeklētāja uzmanību. Tiek piedāvāta plaša grāmatu izvēle neskaitāmās jomās - no vēsturiskajiem romāniem līdz viegli lasāmiem dižpārdokļiem, no kulinārijas līdz jogai, no dzejas līdz izziņu literatūrai.

Programmas bērniem

"Baltijas Grāmatu svētkos 2014" būs padomāts arī par bērniem, jo darbosies bērnu izklaides istaba "MILLILI". Bērni varēs satikt grāmatu autorus, ilustratorus, pielikt roku grāmatas tapšanā, spēlēties ar roku lellēm, klausīties mūziku, piedalīties radošajās darbnīcās un iejusties detektīva lomā. Apmeklētājus gaidīs Millili, Kaskabatis, Grāmatu tārpiņš, pele Džeronīmo Stiltons, Auniņš Šons un Kaķis, lai jautri pavadītu laiku un baudītu svētkus.

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

1. martā izstāde būs atvērta no plkst.10 līdz 18, bet 2. martā - no plkst.10 līdz 17.

Foto: Baltijas Grāmatu svētki 2014. Foto (c) Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV