Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Oskaru par labāko filmu saņem "12 gadi verdzībā"

Easyget.lv, 03.03.2014. 11:28

2. martā Losandželosā 86. Amerikas Kinoakadēmijas balvas Oskars pasniegšanas ceremonijā par pērnā gada "Labāko filmu" atzīta Stīva Makvīna vēsturiskā drāma "12 gadi verdzībā" ("12 Years a Slave").
Oskaru par labāko filmu saņem "12 gadi verdzībā"

Par "Labāko režisoru" tika atzīts Alfonso Kuarons par darbu filmā "Gravitāte" ("Gravity"), kas kopumā saņēma septiņas zeltītās statuetes saņēma. Kosmosa trilleris "Gravitāte" kopumā bija izvirzīts 10 nominācijās.

"Labākā aktiera" titulu saņēma Metjū Makonehijs par lomu filmā "Dallasas pircēju klubs" ("Dallas Buyers Club"). Savukārt par pērnā gada "Labāko aktrisi" izvraudzīta Keita Blanšeta par tēlojumu filmā "Jasmīnas stāsts" ("Blue Jasmine"),

"Labākā otrā plāna aktiera" titulu ieguvis Džareds Leto par lomu filmā "Dallasas pircēju klubs", bet "Labāko otrā plāna aktrisi" - Lupita Njongo par tēlojumu filmā "12 gadi verdzībā".

Par labāko ārzemju filmu Oskara ceremonijā, tāpat kā Zelta Globusa balvas pasniegšanā, atzīts itāļu režisora Paolo Sorrentīno darbs Dižais skaistums ("The Great Beauty").

Pagājušā gada "Labākā animētā īsfilma" ir "Mr.Hublot", bet "Labākā īsfilma" - "Helium". Titulu "Labākā animācijas filma" ieguvusi "Ledus sirds" ("Frozen"). Savukārt par "Labāko dokumentālo filmu" izvēlēta "20 Feet from Stardom".

Balvas nominācijās "Labākā audiomontāža" un "Labākais audio mikss" saņēma filmas "Gravitāte" komanda. Arī nominācijā "Labākais skaņu celiņš" triumfēja "Gravitāte". Par "Labāko oriģinālo dziesmu" atzīta Kristenas Andersones-Lopesas un Roberta Lopesa izpildītā "Let It Go" filmā "Ledus sirds".

"Oskaru" nominācijā "Labākie specefekti" saņēma "Gravitāte". "Gravitāte" saņēmusi zelta statueti arī nominācijās "Labākais operatoru darbs" un "Labākā montāža".

Par "Labāko adaptēto scenāriju" atzīts filmas "12 gadi verdzībā" scenārijs. Tikmēr nominācijā "Labākais oriģinālais scenārijs" "Oskaru" ieguva "Viņa" ("Her").

Beza Lurmena filma "Lielais Getsbijs" balvu pasniegšanā saņēma divus apbalvojums - labākie kostīmi un labāko vizuālo dizainu (production design).

"Oskara" balvas tiek uzskatītas par augstāko atzinību Holivudas kino industrijā, ko ik gadus pasniedz ASV Kinoakadēmija.

Vairāk par balvu ieguvējiem http://oscar.go.com/nominees

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV