Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jaunais Rīgas teātris atceļ viesizrādes Krievijā

Easyget.lv, 03.03.2014. 14:00 | komentāri (1)

Jaunais Rīgas teātris (JRT) atceļ šajā gadā paredzētās viesizrādes Krievijas teritorijā un aicina Latvijas kultūras darbiniekus nepalikt vienaldzīgiem jautājumā par Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu.
Jaunais Rīgas teātris atceļ viesizrādes Krievijā

„Krievijas militārā agresija pret Ukrainu ir radījusi situāciju, kurā nevienam Latvijas pilsonim nav vairs iespējams ieņemt neitrālu pozīciju. Krievijas okupācija Ukrainā ir tiešs apdraudējums ne tikai Latvijas drošībai, bet arī visām civilizētajā pasaulē pieņemtajām vērtībām. Krievijas boikots un starptautiskā izolācija ir vienīgais veids, kā katrs no mums ir spējīgs ietekmēt šo situāciju un vērst to par labu,” teikts JRT paziņojumā.

Jaunais Rīgas teātris atceļ šajā gadā paredzētās viesizrādes Krievijas teritorijā, kā arī atsauc dalību Pēterburgas un Omskas teātra festivālos. Režisors Alvis Hermanis atceļ savu piedalīšanos plānotajā Maskavas Lielā teātra iestudējumā.

„Aicinām visus Latvijas kultūras darbiniekus paust savu attieksmi ne tikai domās un vārdos, bet arī konkrētā rīcībā. Vienīgais veids, kā mēs varam palīdzēt Krievijas sabiedrībai šajā brīdī, ir likt tai saprast, ka Putina agresīvais režīms viņu valsti novedīs pilnīgā starptautiskā izolācijā,” vēstīts paziņojumā.

Foto: Jaunais Rīgas teātris. Foto (c) Kristiana Kampare

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV