Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Leļļu teātrī top marionešu izrāde vismazākajiem - „Trīs sivēntiņi un vilks”

Easyget.lv, 03.03.2014. 17:18

15. martā plkst. 14:00 Latvijas Leļļu teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos izrāde vismazākajiem „Trīs sivēntiņu”, atklājot trīs jautro brālīšu piedzīvojumus neierastā, bet mīlīgā veidolā.
Leļļu teātrī top marionešu izrāde vismazākajiem - „Trīs sivēntiņi un vilks”

Bērnu iemīļotā pasaka Leļļu teātrī iestudēta ne vienu reizi vien. Taču šoreiz top marionešu izrāde pašiem mazākajiem. Aktieriem Santai Didžus, Ancei Muižniecei, Miķelim Žideļūnam un Anrijam Sirmajam šis ir īpaši interesants un satraucošs iestudēšanas process, jo marionešu izrāde, turklāt mazajiem skatītājiem, tiek iestudēta pirmo reizi. Izrādes režisore Vija Blūzma smalkajā marionešu leļļu tehnikā un niansēs iedziļinājusies, strādājot ar krievu trupu, kuras „Trīs sivēntiņi un vilks” pirmizrādi piedzīvoja jau 5. janvārī. 15. martā pirmizrādi piedzīvos izrāde latviešu valodā.

Kā atklāj režisore, jauniestudējumā saglabāts klasiskais angļu tautas pasakas sižets. Nif-Nifa, Nuf-Nufa un Naf-Nafa piedzīvojumi tiks iedzīvināti maziem bērniem viegli uztveramā un aizraujošā formā.

Izrādes lelles un scenogrāfiju darinājis mākslinieks Gedimins Kotello, kurš ar Leļļu teātri sadarbojas jau kopš 1980. gada un radījis lelles tādām iemīļotām izrādēm kā „Sniegbaltītes skola” un „Kā lauvēns draugu atrada”. Iestudējuma muzikālo noformējumu veidojis komponists Uģis Vītiņš, kuram jau bijusi veiksmīga sadarbība ar režisori Viju Blūzmu, radot izrādes „Trakulīte sandalīte” mūziku.

Foto: Izrāde „Trīs sivēntiņi un vilks”. Foto (c) O. Zernovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV