Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kanādiešu stāstnieks un mūziķis Stefans Gertēns piedāvā izrādi ‘’Stāstnieka kadence’’

Easyget.lv, 04.03.2014. 16:02

13. martā plkst. 18.00 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra namā ‘’Zirgu pasts’’ (Dzirnavu ielā 46, Rīgā) notiks kanādiešu stāstnieka un mūziķa Stefana Gertēna izrāde franču valodā ‘’Stāstnieka kadence’’.

Izrāde balstīta uz trim tradicionāliem franču-kanādiešu stāstiem: stāsts ‘’Lafontēnas vilks’’ vēsta par Ontario ciemata trim sabiedrības grupām, kuras apvienojas cīņā pret ļauno vilku. Stāsts ‘’Medību galerija’’ ir par mežcirtējiem, kuri, vēlēdamies Ziemassvētku vakarā nokļūt mājās pie savām ģimenēm, noslēdz līgumu ar velnu, lai to īstenotu. Savukārt, ‘’Skrējējs Aleksis’’ izspēlē stāstu par Aleksi, kurš dzīvo, lai skrietu un sacenstos ar citiem, tā bēgot no sevis.

‘’Stāstnieka kadence’’ ir izrāde, kurā apvienoti dažādi žanri - teātris, mūzikls un objektu teātris, dzejas deklamēšana (slams) un skaņu pavadījums, kas radīts, izmantojot velosipēdu, koka kurpes, kokosriektus, zāģi un citus sadzīves priekšmetus. Stefans Gertēns piedāvā mūsdienīgu skatījumu uz trim franciski runājošo kanādiešu populārākajiem stāstiem.

Stefans Gertēns ir stāstnieks, režisors, mūzikas un tekstu autors, scenārists un aktieris. Viņš ieguvis 2013.gada Frankofonijas spēļu zelta medaļu stāstu kategorijā.

Ieeja bez maksas. Pieteikšanās izrādei, sūtot e-pastu uz riga@international.gc.ca vai zvanot pa tālruni 67813945. Uzmanību! Izrāde franču valodā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV